ESC 4 4 - 5 (3 - 5) BAS 3
9-11-2013, 14:30 uur
Burg. Bode Sportpark, Zwolscheweg 6 A Elburg

Zekere zege nog bijna uit handen gegeven

BAS 3 speelde de kraker tegen concurrent ESC 4 op het kunstgrasveld in Elburg. Na een half uur leek de wedstrijd al beslist, toen BAS 3 een 0-5 voorsprong nam, met af en toe oogstrelend voetbal. ESC kwam voor rust echter al terug tot 3-5, en in de 2e helft maakten ze ook nog de aansluitingstreffer. BAS 3 won uiteindelijk toch, maar nipt, met 4-5.

Weer een hausse aan afwezigen, maar Iven kwam vanuit BAS 2 de aantallen aanvullen. Ook de niet-fitte Henk trok een tenue aan: en dat waren de nieuwe tenues: sponsor Hedi heeft prachtige, nieuwe tenues ter beschikking gesteld. Ook mooie nieuwe sokken dus, en broekjes met een nummer. Dat was dus even wat uitzoekwerk vooraf, en de warming-up was dus aan de korte kant. Met Iven als verdedigende middenvelder ("dat kun je toch wel, Iven", vroeg Haijo) en een spitsenduo Erwin/Lowie werd er dus afgetrapt tegen ESC 4. Zij stonden 1 punt onder koploper BAS 3, maar hebben nog een wedstrijd te goed: een topper dus.

BAS 3 startte prima. Iven had een mooie steekbal in huis die door Hans op waarde werd geschat, en diens voorzet kon ternauwernood corner worden gegleden. Die corner werd daarna weggekopt, en vanaf een metertje of 20 haalde Iven maar eens lekker aan: de bal zeilde lekker in het kruis: 0-1. Dat gaf de burger moed, en BAS 3 speelde een prima eerste half uur. Mooie combinaties, en dus kansen. Na een kwartiertje gaf Iven ook nog maar eens een assist: mooie diepe bal in de loop van Gerjan, en die schoot hard de 0-2 binnen. We zijn dus blij met Iven! Jorn had er persoonlijk voor gezorgd dat Iven er lekker vroeg in lag, en had ook nog een beker warme melk klaargemaakt. Blijven doen, Jorn! Daarna lobte Menno de 0-3 binnen, en de 0-4 kwam ook van zijn voet, maar daar was het voorwerk van Hans prachtig: de sleep op de achterlijn, waarna het voor Menno een koud kunstje was. Gerjan ging daarna vanaf de middenlijn tussen 4 man door richting doel, en gaf de bal keurig af op Erwin: 0-5. Er waren toen zo'n 35 minuten gespeeld, en dit leek dus wel binnen. ESC kreeg ook wel kansen, maar het scoorde pas 5 minuten voor rust, met een kopbal bij de 2e paal. Meteen sloop er onrust in het spel van BAS 3, en dat kostte nog 2 tegengoals voor rust. De 2-5 was buitenspel (de spits stond zelfs nog achter Jaco), maar bij rust stond er dus wel 3-5 op het scorebord. Normaal teken je daarvoor, maar met 0-5 na 35 minuten ga je dan toch iets anders de kleedkamer in...

Andre kwam voor Menno (Lowie zakte een linie), en het doel was om ze effe 5 minuten te laten uitrazen (idee van Foort, via whatsapp) en dan weer toe te slaan. ESC stormde echter niet echt, en de wedstrijd was na rust gewoon in evenwicht. Jaco redde nog een keertje lekker op een kopbal, maar daar stonden ook wel kansen van BAS 3 tegenover. Zo schoot Bob de bal via de onderkant van de lat ook nog binnen, maar dit werd niet door de scheids geconstateerd. Weer een reden te meer om nou eindelijk eens tempo te maken met die doellijntechnologie: stel je voor dat we hierdoor punten zouden verspelen. Een kwartier voor tijd viel ook de 4-5; nadat BAS 3 zelf een kans om zeep hielp scoorde ESC direct uit de tegenstoot. Dat leek nog spannend te worden, maar eigenlijk kwam BAS 3 niet echt meer in de problemen, maar was het wel blij met het eindsignaal.

"Ja, we doen zeker mee". Goede pot, zeker het eerste half uur, en daarna een onbegrijpelijke inzinking. Maar verdiend gewonnen en het biertje na afloop smaakte prima. Iven was natuurlijk man-of-the-match: door het schokeffect won ook BAS 2 zijn wedstrijd, en het middenveld van BAS 3 functioneerde prima. Volgende week eerst een fotootje schieten met de sponsor, waarna al om 13.00 uur tegen Nunspeet wordt afgetrapt...

hans

Menno Slump

Iven van Velde

Gerjan Westerhof

Erwin ten Cate

ESC 4 - BAS 3: 4 - 5 (3 - 5)

2' doelpunt 0 - 1  Iven van Velde (-)
15' doelpunt 0 - 2  Gerjan Westerhof (Iven van Velde)
30' doelpunt 0 - 3  Menno Slump (-)
33' doelpunt 0 - 4  Menno Slump (Hans Custers)
35' doelpunt 0 - 5  Erwin ten Cate (Gerjan Westerhof)