Harde 't 3 2 - 2 (1 - 1) BAS 3
2-11-2013, 14:30 uur
Schenk Oost, Bovenweg 8 't Harde

Remise op de valreep bij 't Harde

Als je in de laatste minuut gelijk maakt, ben je normaal gesproken blij met een punt. Maar toch overheerste het gevoel dat er 2 punten "gestolen" waren. BAS 3 speelde dus gelijk tegen 't Harde 3: 2-2.

Nu de dagen korter worden, wordt de blessurelijst langer. Geen Henk, Carl, Gert-Jan (blessures dus), en daarnaast ontbrak ook doelman Jaco. Die werd bekwaam vervangen door Bart van Dongen vandaag, en vanuit BAS 4 sloot ook Marcel Meijer aan. Gelukkig konden Gerjan en Edo toch aansluiten, en zo waren er toch 3 wissels in 't Harde. Het zompige achterste veld, en de tegenstander was voor de verandering eens een jonge ploeg. Niet de "oudjes" van vorig seizoen dus, 't Harde verjongt wel op tijd zijn 3e elftal. Een debuterende scheids, dus er werd coulance gevraagd van de normaal agressief acterende BAS 3-mannen. Met Marcel en Andre in de spits was het onwennig wat BAS 3 liet zien. 't Harde was enthousiast, zat er kort op en was dus in het begin beter. En ze scoorden al snel 1-0, nadat linksback Richard een bal niet weg kon roeien en de bal dus bleef hangen. Van dichtbij was Bart kansloos. 't Harde had kort daarvoor ook al de paal geraakt, en Bart onderscheidde zich voor rust nog een paar keer, met de mooiste parade vlak voor rust. Toen zat BAS 3 overigens al wel beter in de wedstrijd, met zowaar wat kansjes. En vlak voor rust ging de bal op de stip. Andre werd geraakt door de keeper, aldus enkele BAS-spelers, en de scheids ging daar in mee. Andre schoot de penalty zelf binnen (wel via een rebound): 1-1. Net voor rust kreeg Gerjan nog een behoorlijke kans op 1-2, maar hij schoot naast: ruststand 1-1.

Drie wissels in de rust: Marco, Edo en Patrick kwamen en Hans, Marcel en Tino gingen. En BAS 3 had na rust wel een licht overwicht, hoewel 't Harde ook gevaarlijk bleef. Andre had de 1-2 op de schoen (over) en Haijo (leider) wisselde nog maar eens aanvallend (door aanvoerder Foort te vervangen voor de wat aanvallender ingestelde Hans). Andre kreeg daarna nog een kans (van dichtbij op de keeper), en de grootste kans was voor Menno. Een voorzet van Patrick werd keurig aangenomen, maar hij schoot daarna iets te wild over. En toen was daar de scheids. Die wuifde eerst al een aanslag op Gerjan weg (niet eens 10 minuten tijdstraf), en besloot nu de bal op de stip te leggen na een onschuldig duel in de 16: Richard leek zo de schlemiel van de wedstrijd te worden. Hij kreeg nog 5 minuten tijdstraf ook. De penalty werd binnen geschoten, en zo resteerden er nog maar enkele minuten, waarin BAS alles op de aanval gooide. Gerjan werd op de rand van de 16 nog maar eens omver gekegeld, en Gerjan nam zelf wraak. Patrick duwde handig in de muur, en Gerjan schoot de bal keurig door het gecreeerde gat in de korte hoek: 2-2. Dat was dan ook de eindstand.

In de nabeschouwing ging het vooral over de debuterende scheids en de rare penalty. Een goedmakertje, was de conclusie, maar het spel moet wel weer wat beter de komende weken. Volgende week volgt de topper in Elburg, dan is ESC de tegenstander. Die verspeelden vandaag ook (voor het eerst) punten: 0-0 tegen asv Dronten.

hans

Gerjan Westerhof

André ten Cate

HARDE 'T 3 - BAS 3: 2 - 2 (1 - 1)

15' doelpunt 1 - 0
40' doelpunt 1 - 1  André ten Cate (-)

80' doelpunt 2 - 1
90' doelpunt 2 - 2  Gerjan Westerhof (-)

Speler van de wedstrijd: Bart van Dongen