BAS 3 - ASV Dronten 7 : 3-1

BAS 3 3 - 1 (2 - 0) ASV Dronten 7
26-10-2013, 14:30 uur

Winst in slechte wedstrijd

In een bar slechte wedstrijd werd asv Dronten 7 toch opzij gezet. En als slechte wedstrijden ook gewonnen worden, dan... Eindstand 3-1.

Een lekker zonnetje, 4 wissels (geen Marco), veld 3: alle ingrediënten waren aanwezig voor een derby op de scherpst van de snede tegen asv Dronten 7. Bekende gezichten (Solana voor de kenners), en vooraf was BAS 3 (met de mooie uitslagen van de voorgaande weken) de favoriet. En binnen 2 minuten lag de 1-0 er al in. Edo passte (met wat rondvliegende plaggen) keurig in de loop van Jorn (die een helftje kon meepikken) en Jorn besloot zelf af te ronden in de korte hoek: 1-0. Dat zou dus een monsterscore worden, dacht de neutrale toeschouwer. Nee dus, want BAS 3 speelde de slechtste eerste helft van het seizoen. Stroperig voetbal, veel geroei en weinig overleg. Wel nog een enorme kans voor Lowie, na weer een fraaie actie van Jorn ("Is hij verliefd of zo"), maar Lowie maaide half langs de bal en raakte nog niet eens de hoekvlag. Gelukkig was Jaco wel goed, en ondanks wat kansen van asvD bleef het lang 1-0. Op slag van rust verdubbelde Jorn de marge tot 2. Een bal van Patrick werd niet weggeroeid door Dronter linksback Duco, maar daardoor viel de bal voor de voeten van Jorn, die met een mooi stiftje de 2-0 op het bord schoot. Ruststand 2-0.

Jorn mocht douchen voor de bewezen diensten, en ook Oscar en Gerben gingen eraf. Het spel werd echter niet echt beter in de 2e helft. Het leek eigenlijk nergens op, maar gelukkig profiteerde asv Dronten daar niet echt van, ondanks een paar behoorlijke kansen. Ons Andre schoot voor de zekerheid ook maar de 3-0 op het bord, na goed doorzetten van Gerjan (Andre sloeg Menno uiteraard gewoon over). "Efficient", vond ook Anko, die zijn bewondering voor dit kampioensteam niet onder stoelen of banken stak. Na een overtreding van Gerben kon asv Dronten de marge nog tot 3-1 terugbrengen (penalty dus, hoewel de scheids ook had kunnen fluiten voor een overtreding op Gerben). Nog een fraaie invalbeurt van Gert-Jan (5 minuten) en ook een geblesseerde Henk, maar op het tandvlees werd de eindstand van 3-1 bereikt.

"Ook slechte wedstrijden winnen: als we dat nog vaker doen, dan worden we gewoon kampioen". Het bier smaakte prima in het zonnetje, Ferry kondigde alvast aan alle weekenden in april en mei niet thuis te zijn (?) en de stemming was dus (ondanks het povere spel) uitgelaten. ESC en IJVV wonnen ook, dus er is al langzaam sprake van een top 3. Volgende week uit, dan is 't Harde 3 de volgende horde...