BAS 3 - IJVV 8 : 2-0

BAS 3 2 - 0 (1 - 0) IJVV 8
5-10-2013, 14:30 uur

Moeizame zege op IJVV

Het was niet goed, maar wel degelijk. En dus won BAS 3 uiteindelijk verdiend de competitiewedstrijd tegen IJVV 8. Het werd 2-0.

Met voldoende manschappen (15 man liefst) en een lekker zonnetje had BAS 3 er zin in. Er wordt tijdens de 4e helft (ja ja, ook whatsapp is bij 40+-ers ingeburgerd) veel over fietsen en Feyenoord geouwehoerd, maar de knop ging net op tijd weer om naar voetbal. Corvee-ers krijgen tegenwoordig een persoonlijk berichtje, maar wel lagen de verkeerde shirts in de kleedkamer. Het werd uiteindelijk het afkledende blauwe shirt.

De gewone 4-4-2 (met Hans verrassend op 10 en Menno als 2e spits), en de eerste de beste aanval van IJVV leverde bijna de 0-1 op. Gelukkig is Jaco best fors geschapen: hij kreeg de bal vol in zijn noten. Het duurde dan ook even voordat hij weer verder kon, alle goedbedoelde raadgevingen van teamgenoten ten spijt. Verder was de eerste helft de wedstrijd redelijk in evenwicht, zonder al te veel grote kansen. Edo viel halverwege de eerste helft uit na een ongelukkige valpartij (spits Erwin kwam hem vervangen), en 10 minuten voor rust braken de gebroeders ten Cate de wedstrijd open. Henk speelde bewust diep (zei hij) en Erwin zette Andre keurig alleen voor de keeper. Andre schoot rustig de bal in de korte hoek: 1-0. IJVV mopperde wel, want zij vonden het een overtreding van Henk en wilden wel een blessurebehandeling. Rust 1-0.

Gerben stond scherp te vlaggen, maar had wel zware benen en bleef nog even aan de vlag, zodat allleen Jorn en Lowie invielen. Meteen na rust een enorme kans voor Erwin en nog geen beslissing: het bleef spannend met maar 1 goal verschil. IJVV speelde veel lange ballen, en daar kan Jaco (en de rest van de verdediging) wel aardig mee overweg, dus echte kansen kreeg IJVV niet. Gerben maakte zowaar zijn seizoensdebuut (na een botsing van Allard). Het spel van BAS was echter niet best na rust, en het duurde tot de laatste minuut voordat de beslissing viel. Na een kaatsje van opnieuw Erwin was het Lowie (onder de ogen van zoontje Pieter) die de 2-0 binnen schoot.

"Moeizaam, maar niks weggegeven". Dat tekent de topploegen, heb ik wel eens ergens gelezen. Pietertje sloot zich eerst nog op op het toilet en ging daarna lekker mee douchen met de mannen, het zonnetje scheen weer lekker op het terras, en de 3e helft was ook prima. We verwachten ook weer een scherpe 4e helft, en dan wacht a.s. zaterdag de kraker tegen Swift 3. Dan moet dat bekerverlies weggepoetst worden en weten we of we dit jaar mee gaan doen om de prijzen...

hans

André ten Cate

Lowie de Koeijer

BAS 3 - IJVV 8: 2 - 0 (1 - 0)

35' doelpunt 1 - 0  André ten Cate (Erwin ten Cate)

90' doelpunt 2 - 0  Lowie de Koeijer (Erwin ten Cate)

Speler van de wedstrijd: Richard Bies