KHC 5 2 - 8  BAS 3
14-9-2013, 14:00 uur
De Venen, Veneweg 1 Kampen

Prima competitiestart van BAS 3

Het begin van de wedstrijd was moeizaam op het zompige veld in Kampen, maar BAS 3 bleek uiteindelijk veel te sterk voor KHC 5. Na 85 minuten vond de scheids het wel welletjes, en dus werden de dubbele cijfers niet gehaald. BAS 3 vond het best: eindstand 2-8.

"Je zult de goals maar tekort komen op het eind". Tja, maar 2-8 is een prima uitslag. Met Tim vanuit BAS 2 waren er uiteindelijk toch 14 man present (Erwin zegt wel steeds af, maar komt dan toch gewoon voetballen). Een normale 4-4-2 dus, dacht coach Haijo, die voor de wedstrijd zijn hart vast hield door het aanvallende middenveld, en dus toch maar wat 1-op-1 gesprekjes voerde met een paar jongens. Die natuurlijk door het vuur gingen voor hun coach.

De beginfase was voor KHC. Een mix van oud en jong met een paar goede spelers in de as. Ze openden dan ook de score; na een crossbal vanaf links stond hun spits vrij voor de goal. Maar BAS 3 voetbalde best aardig. De bal werd aardig rond gecombineerd, en er kwamen dus kansen. Uiteraard moesten de gebroeders ten Cate ook eerst warm draaien, maar Gerjan Westerhof brak de ban. Hij ging zelf goed door vanaf de middenlijn, en bood Erwin een niet te missen kans: 1-1. En als zelfs Jorn met rechts gaat scoren, dan is de beer echt los. Het was een inpisser, maar die tellen ook: 1-2. Wat onoplettendheid achterin betekende nog 2-2 (Hans keek het schuldsbewust, dus was het zijn fout), maar nog voor rust werd het 2-3. Opnieuw was Gerjan beslissend: Hans frommelde de bal voor zijn rechtervoet, en Gerjan schoot diagonaal in. De scheids dacht al na een half uur voor rust te fluiten (fluit normaal D-pupillen dachten we), maar uiteindelijk stond het na 45 minuten keurig 2-3.

Met Oscar en Henk voor Foort en Tim (die allebei later zouden terugkeren) werd de 2e helft begonnen. De bank was al aan het mopperen: zoveel kansen en niet scoren: dat gaat straks weer mis, maar gelukkig besliste opnieuw Gerjan de wedstrijd. Prachtige actie in de 16 en koel afwerken (2-4) en daarna een afstandsschot dat door de keeper van KHC galant achter de lijn werd geduwd (2-5). Uiteraard juichte Gerjan ingetogen, want zijn KHC-verleden is hij nog niet vergeten. Hij kreeg meteen een publiekswissel ("hij kan die wissel maar gehad hebben", aldus coach Haijo) en zo konden in het einde van de wedstrijd de gebroeders ten Cate (allebei 1) en Menno (ja ja, ook hij trof dan eindelijk doel dit seizoen) aan hun gemiddeldes werken. Dat had nog wel wat hoger gekund (nietwaar, Erwin?), maar de scheids vond het na een minuutje of 85 wel welletjes. Grensrechter Jorn (in de miezer) had daar ook nog een rolletje in, maar met 2-8 was BAS 3 uiteraard best tevreden.

"Prima start, jongens". Leiders Gert-Jan en Haijo waren tevreden en de uitslag werd met sigaren en al op het overdekte terras in Biddinghuizen gevierd. Sandee zit liever naast Debby dan naast Andre, Gerjan bleef de bescheidenheid zelve, en Jorn kreeg nog wat loopschemaatjes mee om zijn conditionele achterstand weg te werken. Volgende week komt SVI 9 op bezoek, en daarna volgt voor een gedeelte van de ploeg het angstaanjagende Mudmasters...

KHC 5 - BAS 3: 2 - 8

15' doelpunt 1 - 0
25' doelpunt 1 - 1  Erwin ten Cate (Gerjan Westerhof)
30' doelpunt 1 - 2  Jorn Rommens (Erwin ten Cate)
40' doelpunt 2 - 2
44' doelpunt 2 - 3  Gerjan Westerhof (Hans Custers)
55' doelpunt 2 - 4  Gerjan Westerhof (-)
58' doelpunt 2 - 5  Gerjan Westerhof (-)
70' doelpunt 2 - 6  André ten Cate (Erwin ten Cate)
75' doelpunt 2 - 7  Erwin ten Cate (Menno Slump)
80' doelpunt 2 - 8  Menno Slump (Hans Custers)

Speler van de wedstrijd: Gerjan Westerhof