BAS 3 - CSV '28 4 : 3-2

BAS 3 3 - 2 (1 - 0) CSV '28 4
17-8-2013

Klutsend naar de overwinning

Broer Jos (Custers) was helaas afwezig, maar BAS 3 en CSV '28 4 speelden toch in een vriendschappelijke ambiance. Jos was dus helaas geen getuige van de winnende goal (in de laatste minuut) van Hans: BAS 3 won met 3-2.

Ondanks de uitbreiding van de selectie was het toch krap: Lowlands, vissen en de andere geijkte afzegdingetjes maakten de spoeling dun voor leiders Gert-Jan en Haijo: 1 wissel. Dat werd uiteraard Lowie, die zich een uur in het aanvangstijdstip vergist had.

Voorin lopen nou 2 ten Cates, en Erwin kende een moeizaam "debuut". Zoals iedereen mist hij nog wat ritme, dus die goals houden we nog tegoed. Het tempo was wat gezapig, Jaco werd zowaar ook getest (2 jaar geleden werd het nog 9-0 of zoiets) en alleen Gerjan vond het doel voor rust. Hij pikte een niet al te beste doeltrap op, en schoot raak. Ruststand dus 1-0.

Carl had een jarige dochter (proficiat, Roos!) en ging eraf, en zo waren er geen wissels meer over na rust. Gelukkig schoot Lowie mooi de 2-0 binnen, en leek deze wedstrijd beslist (CSV liet voordien al enkele prachtige kansen liggen). Maar het werd zowaar weer gelijk. Eerst werd de bal niet weggewerkt na een corner en werd er van dichtbij raak geschoten, en kort daarop trok Foort het hoofd in na een diagonale pegel vanaf de 16. Daardoor was Jaco ietwat verrast en dat was 2-2.

Maar uiteraard maakte BAS 3 zich geen zorgen: het moment van Hans zou toch nog wel komen? Die wachtte tot de 90e minuut: trok vanaf links de 16 in, kapte en klutste wat en met een laatste inspanning punterde hij de bal in de lange hoek onder de keeper door. Leider Haijo (die prima ballen kan ophalen) had helaas net een vuiltje in zijn oog en vergat zijn armen te openen voor de uitgelaten Hans, en de winst werd dus ingetogen gevierd. Eindstand 3-2.

"Nuttig potje: tenminste ritme voordat de bekerwedstrijden losbarsten". Volgende week speelt BAS 3 om het echie tegen HTC 3, weer in Biddinghuizen.

hans

Lowie de Koeijer

Hans Custers

Gerjan Westerhof

BAS 3 - CSV '28 4: 3 - 2 (1 - 0)

22' doelpunt 1 - 0  Gerjan Westerhof (-)

60' doelpunt 2 - 0  Lowie de Koeijer (Menno Slump)
70' doelpunt 2 - 1
75' doelpunt 2 - 2
90' doelpunt 3 - 2  Hans Custers (Gerjan Westerhof)

Speler van de wedstrijd: Hans Custers