Swift '64 3 4 - 3 (2 - 0) BAS 3
31-8-2013, 14:30 uur
Sportpark Swift ’64, Sportweg 6 Swifterbant

BAS 3 mist veel kansen in Swifterbant

BAS 3 verloor in Swifterbant het bekerduel van Swift '64 3. Daar waar vorige week nog gemazzeld werd met 3 punten, was BAS 3 nu wel de betere ploeg, maar bleven de punten dus in Swifterbant. Swift won met 4-3.

Met Tim en Iven vanuit BAS 2 (wel even wennen, die jeugdige koppies in het team) en met liefst 4 wissels (o.m. de broertjes ten Cate) werd op het achterste veld (tegen Lelystad aan) afgetrapt tegen Swift 3. Veel generatiegenoten aldaar. Met een puntje zou BAS 3 al aardig zeker zijn van de volgende bekerronde, was de gedachte, want HTC zou zich thuis vast niet laten verrassen tegen Swift.

BAS 3 begon goed: met meteen een grote kans voor Menno. Die roste echter over, en zo zou BAS 3 de eerste helft een aantal aardige kansen om zeep helpen. De grootste was voor Menno, die een strafschop op slag van rust ruim naast schoot. Toen stond het al 2-0 voor Swift, dat de eerste de beste kans na een minuut of 10 wel benutte, en na een half uurtje ook 2-0 maakte. Daar ging wel een handsbal aan vooraf, dus de BAS-verdediging wachtte (tevergeefs) op een fluitje. Ruststand dus 2-0, maar 2-4 of 2-5 had de verhoudingen wellicht beter weergegeven.

Na rust kwamen de gebr. Ten Cate voorin, en ook Iven en Richard Bies kwamen het veld in. Swift mistte eerst nog een enorme kans op 3-0, maar had daarna niet veel in te brengen. Het wachten was op doelpunten, maar dat duurde lang: eerst werden er nog wat kansen gemist. Andre ten Cate schoot uiteindelijk de 2-1 binnen (de weer in het veld teruggekeerde Menno werd onderuitgelopen, en Andre verzilverde de strafschop), en het wachten was op de gelijkmaker. Swift counterde echter nog eens scherp, en zag pardoes een mislukte voorzet boven Jaco in de bovenhoek waaien (3-1) en even later leek de beslissing helemaal gevallen na een poeier in de korte hoek (4-1). Erwin ten Cate en broer Andre maakten het nog even spannend, maar de gelijkmaker viel helaas niet meer: Eindstand 4-3.

In de competitie komen we Swift al snel weer tegen, dus hopelijk gaan we dan iets beter met de kansen om. Leider Haijo meldde later gelukkig nog wel het succesvolle afzwemmen van zoon Sam: dat A-diploma is binnen!

HTC moet a.s. zaterdag dus met 2 goals verschil winnen van Swift om door te bekeren. Alleen bij 1-0 gaat BAS 3 nog door, een gelijkspel is genoeg voor Swift. De leiders reizen in elk geval af naar Zwolle, verzekerden ze ons om eea in de gaten te houden! BAS 3 is vrij, en komt op 14 september pas weer in actie: uit bij KHC.

hans

André ten Cate

Erwin ten Cate

SWIFT '64 3 - BAS 3: 4 - 3 (2 - 0)

10' doelpunt 1 - 0
30' doelpunt 2 - 0

70' doelpunt 2 - 1  Erwin ten Cate (-)
80' doelpunt 3 - 1
83' doelpunt 4 - 1
85' doelpunt 4 - 2  André ten Cate (-)
88' doelpunt 4 - 3  André ten Cate (Menno Slump)