BAS 3 2 - 1 (0 - 1) HTC 3
Bekerwedstrijd
24-8-2013, 14:30 uur

Onverdiend naar de zege

HTC 3 was een goede ploeg, BAS 3 liep derhalve vaker achter de bal aan dan ze lief is (en zeker met maar 1 wissel), maar het won wel. HTC vergat voor rust al om het duel te beslissen (ruststand 0-1) en liet BAS 3 zo in de wedstrijd. Gerjan Westerhof besliste het duel uiteindelijk toch in het voordeel van BAS: hij scoorde 1-1 en kreeg vlak voor tijd een strafschop mee: eindstand 2-1.

Allard maakte van het vervroegde tijdstip van BAS 4 al gebruik van een vervroegde warming-up: de hele eerste helft aldaar. En omdat Lowie toch niet kwam en Carl's tennispartijtje veel te lang duurde, waren er precies 11 man voor de bekerwedstrijd tegen HTC 3. Gelukkig sloot Jerry Georg van BAS 4 na hun wedstrijd nog aan.

HTC 3 was een qua leeftijd gelijkwaardig team, maar bleek uiterst balvaardig. Ze schijnen vorig seizoen dan ook kampioen geworden te zijn in de 4e klasse, maar hebben van de mogelijkheid tot promotie geen gebruik gemaakt. Binnen 5 minuten lag de bal al achter Jaco. Allard zat er al doorheen, Hans liep niet goed mee of zoiets en zo stonden er 2 man vrij op de 5 meter om de 0-1 binnen te werken. BAS 3 kwam niet lekker in de wedstrijd: veel balverlies, en de spitsen (de gebroeders ten Cate) werden nauwelijks bereikt. Het veld was ook nog eens stroef, met veel over de bal struikelende spelers. HTC vergat echter om het duel al vroeg te beslissen. Best wel wat kansen, maar de scherpte ontbrak blijkbaar (het was ook warm, ja). Vlak voor rust had Erwin zowaar dan ook zomaar gelijk kunnen maken, maar hij strandde van dichtbij op de keeper. Ruststand 0-1.

Met Jerry voor de moegestreden Allard werd de 2e helft aangevangen. Het stond maar 0-1, dus je weet maar nooit. En na rust was HTC weliswaar wel vaker aan de bal, maar waren de beste kansen voor BAS 3. Niet heel veel, maar Erwin schoot bijna raak in de korte hoek (redding keeper) en uit de corner daarna schoot Edo rakelings over. HTC werd al wat overmoedig (ook met de mond), maar plotseling was daar een mooie BAS 3-aanval. Via Jerry en Jorn werd Gerjan diep gestuurd, en hij schoot uiteraard raak: 1-1. Dat was wel lekker. Haijo vlagde nog een kansrijke HTC-aanval af (stuiterbal werd keurig teruggegeven), en vlak voor tijd pikte BAS 3 ook nog eens de overwinning. Gerjan werd vastgehouden, en ging wel gretig neer, maar de penalty was terecht (HTC protesteerde dan ook nauwelijks). Erwin ten Cate schoot koeltjes de 2-1 binnen, en daarmee was de overwinning binnen: 2-1.

"Niet verdiend, maar dat zijn vaak de lekkerste". Op het tandvlees (tja, 23 man op papier en dan toch met 11 man staan...) naar de overwinning, en alle kans op doorbekeren. Een overwinning in Swifterbant volgende week is sowieso genoeg, en met een gelijkspel moet Swift bij HTC zien te winnen. Hopelijk iets meer manschappen volgende week...

hans

Gerjan Westerhof

Erwin ten Cate

BAS 3 - HTC 3: 2 - 1 (0 - 1)

5' doelpunt 0 - 1

75' doelpunt 1 - 1  Gerjan Westerhof (Jorn Rommens)
90' doelpunt 2 - 1  Erwin ten Cate (-)

Speler van de wedstrijd: Gerjan Westerhof