DVS '33 Ermelo 6 2 - 4  BAS 3
10-3-2012, 14:30 uur
Sportpark DVS, Sportlaan 27 Ermelo

DVS 33 Ermelo 6 v. BAS3

Vandaag voor het eerst met de nieuwe samenstelling van BAS3, door het opheffen van BAS4, gespeeld tegen DVS 33 Ermelo 6. Met de aanwinsten, Danny, Marco, Erwin en Peter C van (ex)BAS4 en met Ricus (i.p.v. Kevin) in de basis werd er afgetrapt om 14.30 uur. Door slecht uit verdedigen (10e min) kon de spits van DVS 2 x in schieten en ondanks goed keeperswerk van Ricus kon hij niet verhinderen dat de 1-0 al vroeg op het bord stond, de voorsprong van DVS duurde echter niet lang, een aanval in de 12e min van DVS werd onderschept door BAS, via Erwin kwam de bal bij Wouter die beheerst afrondde (1-1). In de 17e min. werd Danny door Peter diep getuurd, Danny snelde iedereen voorbij en zijn schot werd door de keeper gekeerd, de alerte Erwin benutte wel de rebound (1-2). De 36e min. Danny stuurde Tom op rechts de diepte in, Tom leverde een goede voorzet af die door Wouter heel knap werd in geschoten (1-3). In de rust werd geconstateerd dat er na een moeilijk begin goed werd gevoetbald en dat er tegen DVS een goed resultaat te behalen was. De 2e helft was meer een gelijk opgaande wedstrijd waar BAS toch wel de betere kansen bleef krijgen. In de 52e min. onderschept BAS de aanval van DVS en via Danny wordt Erwin gevonden, Erwin rond prachtig af (1-4). De wedstrijd leek gespeeld echter in de 59e min. mist DVS een 200% kans, wij waren dus gewaarschuwd, toch werd het in de 69e min. 2-4. Een lange bal op de li-spits, werd door hem ingeschoten, de bal viel net onder de lat (Ricus kon er net niet bij) en zo stond de 2-4 op het bord. DVS dacht nog terug te kunnen komen maar de inzet van BAS werd de 2-4 uit het vuur gesleept. Zeker omdat de scheidsrechter in de 85e min. een overtreding op Erwin slecht beoordeelde, Erwin was na een onderschepping keurig op snelheid bediend en hij werd in het strafschopgebied van achter neer gehaald, de scheids zag het dus anders geen strafschop en geen rood maar een vrije trap die niet benut werd. In de 91e min. had Erwin zijn hattrick kunnen scoren maar na een prima aanval van BAS zag Erwin zijn inzet door de keeper gekeerd. Na 95 minuten vond de scheids dat het wel genoeg was geweest en floot af.
Complimenten voor de manier waarop BAS3 vandaag gespeeld heeft, zonder anderen te kort te willen doen waren er hoofdrollen weg gelegd voor Bas W (een puike wedstrijd, verdedigend niet weg gegeven en de nodige aanvallende actie gemaakt), Danny (onvermoeibaar aan de linker kant en voor elke tegenstander een plaag) en voor Wouter en Erwin die beide 2 doelpunten voor hun rekening namen.