Veensche Boys 3 3 - 2  BAS 3
8-10-2011, 15:00 uur
Sportpark Nijkerkerveen, Westerveenstraat 42 Nijkerkerveen

Veensche Boys

Zaterdag 8 okt. stond de uit wedstrijd tegen Veensche Boys op het programma. BAS3 heeft nog steeds te maken met vele blessures, al lijkt het erop dat volgende week een aantal spelers hun rentray kunnen maken. BAS 3 werd vandaag aangevuld/versterkt door Menno, Louis, Erwin, Thijs, Sander en Erwin.
De aftrap was om 15 uur en ging tot de 23e minuut gelijk op. Een aanval opzet van BAS werd onderbroken en daardoor lag het centrum open, de spits werd aangespeeld en kwam 1 op 1 op Kevin, de spits liet Kevin kansloos (1-0). Louis liet in de 28e minuut de kans op 1-1 liggen maar in de 38e minuut was het wel raak, de bal kwam na een aanvalsopzet door het midden bij Menno, Menno bediende Ali opmaat en Ali ronde bekwaam af (1-1). In de rust was de gedachte dat er bij Veensche Boys een goed resultaat behaald kon worden.
De 2e helft begon heel goed, na 2 minuten wordt een grote kans door Thijs niet benut maar zijn inzet werd verwerkt tot corner. De corner (Theo) belande voor de voeten van de net ingevallen Erwin en Erwin schiet overtuigend raak (1-2). Na dit doelpunt krijgt BAS 3 nog een paar kansen en in de 10e minuut wordt ons een strafschop onthouden (Erwin werd echt tegen het gras gewerkt). Het spel wordt in de 15e minuut een tijd lang stil gelegd ivm een vreemde blessure bij Rik, Rik ging tegen het gras terwijl er niemand in de buurt was, ook Rik zelf kon niet vertellen wat er nu gebeurd was.
Tijdens de blessurebehandeling van Rik waarbij Veensche Boys voor de nodige steun zorgde (ondersteuning van Arts en verzorger). Veensche Boys bedankt voor deze ondersteuning.
De wedstrijd werd voorgezet zonder Rik maar met Sander, in de 20e minuut was een voorzet (Niels) op Erwin net te scherp waardoor Erwin niet de 1-3 op kon tekenen. De omkeer kwam in de 29e minuut, Veensche Boys counterde via links uit en via een paar kluts ballen verdween de bal in ons doel (2-2). In de 35e minuut verdedigd Thijs niet door zodat de voorstopper van V. Boys kan doorsteken en de rechtsbuiten kan bedienen, er wordt maar half ingegrepen waardoor de re-buiten een voorzet kan geven die vlak voor het doel wordt ingetikt (3-2). De laatste 10 minuten wordt er nog van alles geprobeerd om in ieder geval de gelijkmaker te maken, helaas is dit niet gelukt.
Gezien de stand op de ranglijst is een klein verlies tegen Veensche Boys redelijk te noemen, maar gezien de kansen die wij hebben gehad en het getoonde spel hebben wij te weinig gekregen.
Minimaal een gelijk spel was meer dan verdiend geweest.