BAS 3 2 - 4  Bennekom 7
17-9-2011, 12:30 uur

Bennekom 7

Vandaag moesten wij thuis aantreden tegen Bennekom 7, de verwachtingen na vorige week de winst behaald te hebben waren positief gesteld.
De 1e helft was het een gelijk opgaande wedstrijd waar het veldspel van BAS over het algemeen iets beter was dan dat van Bennekom, echter de grootste kansen waren voor Bennekom.
Maar stand in Keeper Jorrit wist een paar keer goed te redden op inzet van Bennekom.
Slordig balverlies op links zorgde voor een messcherpe counter van Bennekom, deze werd door de spits keurig afgerond 0-1.
Jesper wint een duel in de 35 minuut en met een mooie pass zet hij Ali vrij voor de goal, Ali rond op een schitterende manier af, 1-1.
BAS 3 bleef bij ten en wijle slordig spelen, onnodig balverlies en slechte inspeelpassen, dit leidde in de 42 minuut tot de 1-2, na balverlies op de rechtshalf positie en daarna half/niet ingrijpen van de verdedigers.
Na de rust wilden wij proberen om de wedstrijd naar ons toe te trekken door geconcentreerder en feller te spelen, dit leidde tot een veldoverwicht van BAS en countervoetbal van Bennekom.
In de 25 minuut na rust werd een inspeelpass op onze spits onderschept en door de verdediging van Bennekom naar voren getrapt, deze bal viel over onze linksback heen voor de voeten van de spits van Bennekom, de spits won de sprint richting het BAS doel en ronde vakkundig af, 1-3.
Ondanks de omzetting om achterin 1 op 1 te gaan spelen en naar het creëren van halve kansen viel de 2-3 pas in de 44e minuut na rust (na aangeven van Wouter maakt Ali zijn 2e).
In de 46e minuut balverlies van BAS op de rechterkant, door Bennekom slim uitgespeeld en afgerond 2-4. Waarmee de eindstand bereikt was.
Conclusie van de wedstrijd is dat wij voetballend goed mee konden komen maar dat door onze slordigheden en de ervaring van de oudere Bennekom spelers de wedstrijd verloren is gegaan.
Complimenten voor Jorrit die als (inval) keeper liet zien dat hij in het doel ook zijn mannetje staat en met een paar goede reddingen hield hij BAS een lange tijd in de race.