26-3-2011, 13:30 uur

Knullig puntverlies tegen hekkensluiter

Na de 1-2 overwinning bij SEH, wachtte afgelopen zaterdag ESC,
Op papier een makkie, want de Elburgers wisten dit seizoen nog niet te winnen en sleepten pas 3 gelijke spelen uit het vuur.
Maar BAS was gewaarschuwd. Eerder in het seizoen wist BAS een zeker lijkende overwinning in Elburg maar ternauwernood over de streep te trekken en zag het de Elburgers van een 0-3 achterstand nog terugkomen tot 2-3.

Onder prima omstandigheden werd er afgefloten.
BAS had van meet af aan het betere spel en dit resulteerde in de verdiende 1-0.
Na een hoge voorzet voor de goal raakte een Elburger verdediger zo in paniek dat hij de bal prompt in eigen doel kopte.
BAS verzuimde afstand van ESC te nemen zo konden de Elburgers blijven geloven in een goed resultaat.
Uiteindelijk werd er gerust met een 1-0 stand.

De 2e helft begon gelijk goed voor BAS.
Na een prima voorzet van Joost nam Peter Knol de bal aan op de borst en schoot de 2-0 binnen.
Waar de 1e helft de kansen nog gemist werden leek BAS na de rust dan toch afstand te nemen van ESC.
ESC ging maar alles of niets spelen en dit leverde ook vrij snel de aansluitingstreffer op.....2-1.
Niets aan de hand zou je denken en na een goede actie van Danny wist hij de 16 binnen te dringen en Erwin aan te spelen die met een hakbal de 3-1 liet aantekenen.
Wedstrijd op slot zou je denken, maar niets is minder waar.
Daar de verdediging deze wedstrijd niet altijd even goed stond viel opnieuw de aansluitingstreffer......3-2.
Omdat het allemaal niet meer zo wou vlotten bij BAS was het zaak de wedstrijd binnen te halen en de punten thuis te houden.
Maar tot overmaat van ramp viel in de laatste minuut van de wedstrijd dan toch nog de 3-3.

Zonde van de 2 punten die zijn weggegooid, maar komende zaterdag wacht er een mooi affiche om dit recht te zetten als de koploper op bezoek komt. En laat IJVV gewaarschuwd zijn, want er zijn dit seizoen al meerdere koplopers in Biddinghuizen over de knie gegaan bij het 3e elftal!