Cellesbroek-Middenwetering, Buitenbroeksweg 2 Kampen

BAS 3 Cupfighters!!

Zaterdag stond voor BAS 3 de derde en laatste bekerwedstrijd op het programma.
Wind, regen en een niet al te aangename temperatuur waren het decor voor dit treffen.
Het 3e begon goed en dacht na een dikke minuut al op voorsprong te komen. Leon Ceelen werd diep gestuurd en ging op voor een 1 op 1 met de keeper. De laatste man van Go Ahead dacht hier echter anders over en schoffelde Leon zonder pardon van achter neer. Tot ongeloof van iedereen bleef het bij een vrije trap en een waarschuwing en geen rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler!
Toch wist Leon Ceelen nog binnen het kwartier de score te openen voor het 3e. Na een diepe bal van Ferry op Danny wist laatsgenoemde de bal voor te geven waarna Leon de bal koel binnen schoof.....0-1.
Een scrimmage voor de Kamper goal leek de 0-2 te beteken, maar Erwin wist de bal er in 3 instanties NIET in te krijgen.
Na een half uurtje dan toch ook het eerste gevaar van Kamper zijde. Een voorzet vanaf links (die Sander overigens al achter had gekeken) viel toch nog op de lat en daar kwam het 3e toch even met de schrik vrij!
Leon Ceelen moest wegens een blessure al in de 1e helft van het veld en zijn vervanger was Raymond.
Toch leek voor BAS 3 de 0-2 nog voor de rust te vallen, maar de scheidsrechter liet hier wederom zien er alles aan te doen om Go Ahead in de wedstrijd te houden.
Na een prima bal in de ruimte was Danny op weg naar het doel. Ook hij werd net als Leon vroeg in de wedstrijd neergehaald, waardoor ook deze kans verkeken was.
Tot ieders verbazing kreeg niet BAS, maar Go Ahead de vrije bal mee, omdat Danny in zijn val naar de grond hands zou hebben gemaakt. Een onwaarschijnlijke beslissing, maar BAS hield gelukkig deze keer wel het hoofd koel. Erwin leek zijn dag niet te hebben, want vlak voor rust wist hij na een prachtige steekbal van Raymond het net weer niet te vinden en zo nam BAS genoegen met een magere 0-1 ruststand.
In de rust werd Bas Westerhof wegens hoofdpijn vervangen door Joost, waardoor Leon Starrenburg van de rechtsback naar de linksback verhuisde.
BAS probeerde ook na de rust snel de beslissing te forceren.
Na een paar minuten werd Raymond diep gestuurd, die het overzicht behield en Danny in staat stelde om de 0-2 aan te tekenen, maar deze had het vizier nog niet op scherp en zag zijn bal via de buitenkant van de paal over de achterlijn rollen.
Een goede minuut later was het dan toch raak. Raymond "El Hamdaoui" Stoffers speelde zichzelf op rechts fraai vrij en stifte de bal schitterend over de keeper...0-2.
Na gemiste kansen voor weer Erwin en een nu gemist stiftje van Raymond komt BAS na een werkelijk waar prachtige aanval op 0-3.
Waar Go Ahead een korte corner neemt weet Ferry de bal te veroveren en gelijk in te spelen op Danny. Danny vind Leon en trekt zelf naar buiten. Hier ontvangt hij de bal terug van Leon waarna hij hem strak voorzet en Erwin de bal strak inschiet en zo toch zijn doelpunt meepikt.
Net goed en wel bekomen van deze sublieme aanval, komt BAS alweer opstomen.
Nu weet Erwin na het uitkappen van zijn tegenstander Danny te vinden die nu wel weet af te ronden....0-4.
Boy en Peter Knol betraden hierna ten faveure van Danny en Roy Hendriks het veld om ook nog op zoek te gaan naar een doelpunt.
Peter lukt dit bijna. Na een diepe bal van Ferry snijd Peter prima naar binnen, maar de keeper weet zijn schot echter te keren.
De laatste kans van de wedstrijd is zowaar voor Go Ahead, maar de spits schiet de bal onder Sander door op de paal, waarna Joost met gevaar voor eigen leven de bal uit de 16 weet te glijden.
Hiermee kwam er een einde aan de wedstrijd en gaat BAS 3 met 3 overwinningen door naar de volgende ronde van de beker!