BAS 3 2 - 3 (1 - 3) VEVO 2
12-3-2011, 14:30 uur

BAS 3 de weg kwijt.....

BAS 3 lijkt sinds de winterstop de weg helemaal kwijt.
Na oefenwinst tegen het 4e werd er vervolgens geen punt meer gepakt en werd het 3e ook nog eens uitgeschakeld voor de beker.

Na het terechte verlies tegen Oene, de nederlaag tegen Vsco '61 "en de scheids" en de domme bekeruitschakeling tegen KHC werd er gisteren ook tegen Vevo verloren.

Daar waar het 3e zo graag weer eens een wedstrijd wilde winnen, had er toch ook het besef moeten zijn dat er dan hard voor gewerkt moest worden. Zeker gezien het feit we in Veessen eerder dit seizoen al eens een 0-2 voorsprong weggaven en met 3-2 op de broek kregen.
Dit leek echter niet tot BAS 3 doorgedrongen.
Of het het weer was "een heerlijke lentedag" weet niemand, maar het leek of niemand zin had om ook maar enigzins zijn best te doen om een goed resultaat neer te zetten.
Desondanks wist het 3e toch op een 1-0 voorsprong te komen.
De doorgebroken Danny werd binnen de 16 neergehaald en een penalty volgde. Na enkele oogcontacten over en weer besloot Leon Ceelen uiteindelijk om de pingel te nemen. Maar de overtuiging ontbrak en de keeper kon de slap ingeschoten bal gemakkelijk keren. Tot opluchting van iedereen bij het 3e had de scheidsrechter geconstateerd dat de Vevo spelers te vroeg inliepen en de strafschop opnieuw genomen moest worden. De 2e inzet van Leon was misschien nog wel beroerder als de 1ste, maar de keeper viel in de verkeerde hoek en de 1-0 was toch een feit.
Het doelpunt gaf BAS echter nog niet het vertrouwen om door te drukken en de voorsprong was al gauw weer uit handen gegeven. Na een ongelukkige handsbal van Bas de Jong mocht Vevo een vrije trap nemen op zo'n 19 meter. Met alle geluk van de wereld verdween deze via de muur achter de kansloze Ricus.
En zo werd voor de 4e week op rij een 1-0 voorsprong weggegeven.
BAS 3 leek deze klap niet te kunnen verwerken en nog voor de rust zag het Vevo uitlopen naar een 1-3 voorsprong.
In de rust werd er meteen 4 keer gewisseld in de hoop de achterstand nog om te kunnen draaien. BAS startte voortvarend en kreeg de eerste 10 minuten na rust al 4 opgelegde kansen. Deze gingen er nog niet in, maar het vertrouwen groeide en BAS bleef doordrukken en Vevo kwam amper meer van de eigen helft.
Na een minuut of 25 viel dan toch de terechte 2-3. Een afgeslagen corner werd door Sander opnieuw voor het doel gekopt. Met enig geluk kreeg Ferry de bal voor de voeten (zijn bewaker liep als een klein kind onder de bal door) en met nog meer geluk wist hij te scoren. Zijn schampschot rolde tergend langzaam over de doellijn en de "naar eigen zeggen" lelijkste goal uit zijn carriere was een feit.
Na dit doelpunt bleef BAS op volle kracht vooruit spelen, maar de gelijkmaker zou niet meer vallen.
Alles bij elkaar een totaal onnodige nederlaag, maar in de kleedkamer werd de instelling van de 2e helft geprezen. Het geluk hadden we niet aan onze zijde, maar als we volgende week vanaf minuut 1 voetballen zoals we in de 2e helft hebben gedaan, dan komen de punten ook vanzelf weer.