BAS 3 sleept overwinning uit het vuur!

Onder prima omstandigheden werd er zaterdag gespeeld tegen Zwolsche Boys.
Speciaal voor het 3e had de regen Biddinghuizen verlaten en verscheen er een mager zonnetje.
Ideaal om de goede reeks door te zetten.
Maar dit zou niet gemakkelijk worden, want Zwolsche Boys staat dan wel wat lager op de ranglijst, maar heeft ook 2 wedstrijden minder gespeeld wat dus een vertekend beeld geeft.
Qua verliespunten stonden ze er zelfs beter voor als het 3e.
Het zou dus wel eens een moeilijke wedstrijd kunnen worden.

En vanaf minuut 1 bleek dit gegeven te kloppen.
De Zwollenaren waren voor 3 punten afgereist naar Biddinghuizen en voor niets minder.
Dit leverde al in de 4e minuut een kans op voor de Boys, maar met een goede harde ingreep wist Marco dit gevaar af te wenden.
Zwolsche Boys bleef de aanval zoeken maar dit leverde pas weer gevaar op na zo'n 20 minuten.
Leon Starrenburg ging in de fout, maar mocht van geluk spreken dat BAS 3 weer een beroep kon doen op de uitstekend keepende Kevin Klein Schaarsberg, die het 3e op de been hield met een knappe redding.
Aan de andere kant van het veld had de keeper het betrekkelijk rustig.
Hij had een schot van Thijs vlak voorlangs zien gaan, maar verder werd hij niet echt op de proef gesteld.
BAS 3 had het bijzonder moeilijk en zat niet lekker in de wedstrijd.
Dit had ook te maken met de prima tegenstander "de beste tot nu toe en dus een geduchte concurrent dit seizoen"
Vlak voor de rust leek BAS 3 al dan niet terecht toch nog op voorsprong te komen.
Loyd werd op randje 16 in stelling gebracht, maar zijn schot vloog over.
Omdat het 3e achterin de boel dicht wist te houden werd er gerust met een 0-0 stand.
In de rust werd gepredikt om de rust te bewaren.
Het 3e moest van eigen kracht uitgaan, want het was de 1e helft teveel onder de indruk van de tegenstander.
Kleine irritaties werden meteen de kop ingedrukt, omdat daar eerder in het seizoen al genoeg punten mee verloren zijn gegaan.
Om vandaag te winnen, moest er gewoon keihard voor elkaar geknokt worden.
Toch bracht dit niet het meteen gewenste resultaat.
5 Minuten na de rust lag toch de 0-1 in de touwen.
Een voorzet van rechts was Leon Starrenburg net iets te machtig, waarna de spits uit Zwolle de bal onberispelijk raak knikte.
Ondanks deze tegenslag had deze tegentreffer wel een positieve uitwerking op het 3e.
De 0-1 schudde BAS wakker en eindelijk schudde het 3e alle schroom van zich af.
De aanval werd gezocht en BAS liet zich meer en meer zien op de helft van de Boys.
Omdat dit nog niet het gewenste resultaat opleverde werd het laatste kwartier besloten alles of niets te gaan spelen.
Verse aanvalskrachten erin en doorschuiven van achteruit moesten er toe leiden dat het 3e de gelijkmaker zou afdwingen.
Na lang wachten gebeurde dit 5 minuten voor tijd.
Leon Ceelen zag zijn kans schoon, maar werd onreglementair naar de grond gewerkt.
De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip te leggen en gelukkig voor het 3e gebeurde dit ook.
Raymond ging achter de bal staan en haalde de trekker doeltreffend over....1-1.
BAS hinkte op 2 gedachten, het punt koesteren of erop en erover??
Na kort overleg werd besloten om door te jagen op de overwinning.
Na een hachelijke situatie in de Biddinghuizer 16 waar 2 Boys met elkaar in aanraking kwamen meenden zij ook recht te hebben op een pingel, maar de scheidsrechter zag hier gelukkig voor het 3e niets in.
Blind aanvallen van 2 ploegen op zoek naar de 3 punten pakte uiteindelijk goed uit voor BAS 3.
Raymond dook de 16 in en wist met goed doorzetten en een klein beetje geluk de stuiterende bal om de uitkomende keeper te tikken om hem daarna in het lege doel te schuiven...2-1.
Niet veel later klonk het eindsignaal en waren de 3 punten binnen.
Een van de lekkerste overwinningen tot nu toe.
Niet omdat het allemaal even goed was, maar wel omdat het 3e deze wedstrijd na een tegenslag alsnog winnend afsloot.
Gemekker en irritaties hebben plaatsgemaakt voor werklust en een over mijn lijk mentaliteit!
Er werd keihard voor elkaar gewerkt met als resultaat 3 punten.
Hierdoor blijft BAS 3 in het spoor van IJVV, wat ook weer gewonnen heeft.