BAS 3 4 - 1 (2 - 1) EZC '84 2
30-10-2010, 14:30 uur

BAS 3 stoomt door!

Afgelopen zaterdag heeft BAS 3 zijn goede reeks voortgezet.
Met de 4e overwinning op rij (3x competitie, 1x beker) heeft het 3e zich voorlopig op de 2e plaats van de ranglijst genesteld.

BAS 3 speelde een thuiswedstrijd tegen directe concurrent EZC '84 uit Epe.
Beide ploegen stonden op 10 punten en om aansluiting met koploper IJVV te houden dienden beide ploegen te winnen, wat dus op voorhand tot een spannende pot zou leiden.
Maar niets bleek minder waar.
Vanaf minuut 1 had het 3e overwicht en ging het op zoek naar een vroege voorsprong.
En deze kwam er ook.
Na een overtreding op de helft van EZC ging Bas Westerhof maar eens achter de bal staan.
Een heerlijke lange bal volgde waarna hij schitterend mooi binnen werd gekopt door.......................een verdediger van EZC.
De vreugde bij BAS was er niet minder om en het stond terecht op 1-0.
BAS ging vrolijk door met aanvallen en gaf de tegenstander geen enkele kans om zich in de wedstrijd te knokken.
Na goed doorzetten van Peter Ceelaert komt Boy op randje 16 in balbezit, maar zijn stiftje verdwijnt net over het doel van EZC.
Ondanks een enorm veldoverwicht en goede mogelijkheden voor het 3e staat het na zo'n 22 minuten plotseling 1-1.
Bij de eerste de beste keer dat de bezoekers voor de goal van Kevin Klein Schaarsberg (debuterend bij de senioren!) opduiken is het wel meteen raak.
Joost duikt net onder de bal door, waarna de spits de bal droog inschiet.
Een fikse tegenvaller voor het 3e, maar zij trokken zich hier niets van aan.
Binnen 4 minuten lijkt de 2-1 zich al aan te dienen, maar de kopbal van Erwin op aangeven van Leon Starrenburg beland op de paal.
Enkele minuten later is Peter Ceelaert dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet wordt van de lijn gehaald.
De mogelijkheden blijven zich aandienen en na missers van Erwin en Sander Vlaanderen weet de laatste toch de 2-1 op het bord te zetten.
Erwin levert zijn zoveelste goede corner van het seizoen af en Sander weet de bal wonderschoon met de knie via de onderkant van de lat binnen te werken.
Het 3e denkt nog niet eens aan de rust en gaat vrolijk door met aanvallen.
Dit levert Leon Ceelen nog een kans op na goed uitkappen van zijn tegenstander door Peter Ceelaert. Het schot van Leon wordt echter gered door de keeper, waarna BAS toch met een 2-1 stand gaat rusten.
In de rust wordt Joost vervangen door Guido.
Joost ondervind teveel last van een charge van Eper zijde wat hem een dikke knie kost.
Na rust is het wederom BAS wat de aanval zoekt.
5 Minuten na de rust levert dit de eerste corner van de 2e helft op genomen door Leon Ceelen. De bal word weggekopt maar komt terecht op de rechter van Leon Starrenburg die hem echter rakelings naast schiet.
Luttele minuten later een hoogstandje van Boy, die een spectaculaire omhaal in gedachten heeft maar niet loskomt en zonder de bal te raken op het veld neerploft!
Hierna een paar kansen voor EZC, maar de weergaloos keepende Kevin wist een 1 op 1 knap tot corner te verwerken en weet ook deze corner prima weg te werken.
Hierna golft het spel op en neer, maar gelukkig voor BAS valt de goal aan de goede kant.
Na een assist van Leon Starrenburg weet ook Erwin met zijn knie te scoren en de stand naar 3-1 te tillen.
Aan de andere kant van het veld weet Kevin met hulp van Bas Westerhof zijn doel de 2e helft schoon te houden.
Na een prachtige dieptepass van Erwin ontsnapt de ingevallen Danny aan de verdediging, schiet knap in, maar ziet zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn verdwijnen.
Ook een andere wissel laat zich nadrukkelijk zien, maar een doelpunt is Peter Knol niet gegund...zijn kopbal gaat net naast.
5 minuten voor tijd valt de definitieve beslissing.
Na een heerlijke 1-2 tussen Danny en Erwin weet Danny via een Eper been de 4-1 in de korte hoek binnen te schieten.
Vlak voor tijd nog een komische actie tussen Peter en Peter.
Peter Ceelaert denkt de 5-1 nog binnen te koppen, maar Peter Knol kopt tot zijn eigen schrik de bal weer terug waarna de scheidsrechter affluit.

Een verdiende overwinning voor BAS 3, wat door deze overwinning de aansluiting met IJVV behoudt.
Verder wil ik Kevin een groot compliment maken!
Om als A-junior tijdens je eerste wedstrijd bij de senioren zo voor de dag te komen, grote klasse Kevin!