BAS 3 4 - 1 (1 - 0) VSCO '61 4
25-9-2010, 14:30 uur

Eerste 3 punter voor BAS 3 tegen koploper!

BAS 3 heeft de stijgende lijn doorgetrokken.
Na de 2 beker overwinningen werd er met veel vertrouwen aan de competitie begonnen.
De eerste wedstrijd ging echter verloren, waarna vorige week het eerste punt gepakt werd.
Een passend vervolg was een overwinning........en wat is er mooier dan dit tegen de huidige koploper te doen.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er toch wel wat gezonde spanning.
De cijfers logen er ook niet om: 6 uit 2 met een doelsaldo van 19 voor en 4 tegen en op dit moment de koploper.
Er zou dus hard gewerkt moeten worden voor een gunstig resultaat.
BAS 3 merkte al vrij vroeg in de wedstrijd dat de huidige stand misschien toch ietwat vertekend was. Vsco speelde wel aardig voetbal, maar er lagen duidelijk kansen voor het 3e.
Vsco had vroeg in de wedstrijd veelvuldig de bal, maar tot kansen leidde dit eigenlijk niet.
En naarmate het 3e iets brutaler ging spelen werd het spel steeds meer verlegd naar de helft van Vsco.
Het leidde nog niet meteen tot grote kansen, maar de radeloosheid bij Vsco sloeg geleidelijk aan wel toe.
De vedediging zag voetballend de oplossingen niet meer en ging veelvuldig de lange bal spelen.
Dit was voor de luchtmacht van BAS 3 (Bas de Jong & Gerard van Tilburg) echter geen enkel probleem.
Een kleine 10 minuten voor rust kreeg het 3e een open kans.
Ferry Kamps speelde Raymond Stoffers aan en dook over Raymond heen, waarna Raymond de bal aan Ferry meegaf de diepte in. Een op een met de keeper vond Ferry zijn voeten, waarna de bal voor Erwin ten Cate neerplofte. Zijn inzet verdween jammerlijk genoeg tegen de paal zodat de 0-0 ook deze wedstrijd lang op het bord bleef staan.
Tot 2 minuten voor de rust.
Raymond werd op een meter of 20 onreglementair gestuit en een vrije trap was wat er voor het 3e restte.
Aanvoerder Kamps zou zich wel eens ontfermen over de bal........en met succes.
Om de muur heen en buiten bereik van de keeper sloeg de bal tegen de touwen, 1-0!
Een heerlijke opsteker zo vlak voor de rust.
Na de rust dacht BAS vrolijk verder te gaan met waar het gebleven was, maar hier dachten de mannen uit Oosterwolde duidelijk anders over.
Zij probeerden met man en macht het 3e onder druk te zetten om snel de aansluitingstreffer aan te tekenen.
Gelukkig voor BAS viel de bal voor Vsco iedere keer net niet goed en knokte het 3e zich ook weer knap terug in de wedstrijd.
Er kon weer aan aanvallen worden gedacht.
En dit resulteerde al snel in de 2-0.
Een schitterende voorzet van Raymond werd door Erwin knap binnengeschoten!
Het verzet leek nu wel gebroken.
Waar de bal voor Vsco maar niet goed wilde vallen, was het voor BAS bij de eerste de beste kan wel gelijk raak.
De treffer werkte bevrijdend voor BAS 3 wat daarna vol goede moed op zoek ging naar meer.
En meer zou er volgen.
Weer een goede voorzet van Raymond die ditmaal bij Thijs Vroegindeweij terecht kwam.
Thijs bedacht zich geen moment en nam de bal vol op de wreef, bal in de verre hoek en de keeper kansloos, 3-0.
De 3 punten waren nu wel veilig gesteld.
Maar toch ging het al snel na de 3-0 mis.
Een lange voorzet van Vsco werd uit het niets binnengeknikt achter Sander Westdijk.
Waar hij tot dan toe nog geen enkele keer in de problemen was gekomen stond hij hier aan de grond genageld en hielp het hopen dat de bal naast zou gaan niet meer, 3-1.
BAS weer wakker geschud en Vsco nog iets te lang in jubelstemming.
Want bij de eerste de beste aanval lag de 4-1 er ook al in.
Man van de wedstrijd "Raymond Stoffers" bekroonde zijn goede optreden met een doelpunt.
Na een goede actie schoot hij de bal knap achter de doelman uit Oosterwolde.
Dit was ook meteen de eindstand.
Een prachtige overwinning voor het 3e, wat hiermee de weg omhoog heeft ingeslagen.
En de verdienste van de hele ploeg, die 90 minuten lang voor elkaar is blijven vechten.
Volgende week zal het 3e de stijgende lijn proberen voort te zetten tegen Vevo.