BAS 3 krijgt te weinig!

Zaterdag 18 september deed BAS 3 Oene aan.
Ze kwamen, ze zagen, maar ze overwonnen niet!
Na een doelpuntloos gevecht vertrokken de heren van het 3e met "maar" 1 punt.

De wedstrijd stond onder leiding van een wat warrige scheidsrechter, wat al in de 1e minuut tot een onterechte vrije trap tegen op randje 16 leidde.
Gelukkig voor BAS kon Ricus de slap ingeschoten bal gemakkelijk oppakken.
Hierna begon het 3e lekker vrij uit te voetballen waarbij dankbaar gebruik werd gemaakt van de ruimte die de tegenstander ze gunde.
Dit leidde van kleine kansjes uiteindelijk tot een goede kans van Leon Ceelen in de 12e minuut, hij wist het net jammer genoeg niet te vinden.
Een kleine 10 minuten later kreeg Boy 'nu op aangeven van Leon' een kans, maar hij miste de snelheid om tot afronding te komen.
Achterin had het 3e weinig te vrezen van Oene, daar de verdediging onder aanvoering van Bas de Jong prima georganiseerd stond!
Ondanks mogelijkheden voor Leon Ceelen en Leon Starrenburg weet BAS 3 voor de rust niet tot score te komen en gaan met een gelijkspel de kleedkamer in.
Na de rust gaat BAS onverminderd door met het zoeken naar de voorsprong.
Helaas gebeurt dit met steeds meer lange ballen.
Waar BAS voor de rust leuke combinaties op de mat wist te leggen, werd het middenveld de 2e helft compleet overgeslagen.
Het leek wel een vervroegd wanhoopsoffensief.
Ondanks het mindere spel wist BAS wel weer wat kleine kansjes te creeeren en werden er enkele corners afgedwongen.
Dit leidt uiteindelijk tot de bevrijdende openingstreffer!
Maar de ingekopte bal door Marco van Someren word afgekeurd.
De Scheids meende gezien te hebben dat de keeper gehinderd werd door BAS spelers, maar was even vergeten dat BAS in het rood speelde en de keeper gehinderd werd door een blauwe muur van Oene spelers!
Helaas voor BAS bleef het dus gewoon 0-0.
Het voetbal werd steeds minder en de frustraties steeds groter.
Maar dit had vooral met vervelende overtredingen van Oene te maken.
Op het moment dat Erwin ten Cate een vrije trap denkt te nemen, meent de Oene spits hem te moeten haken haken, waarop een opstootje volgt!
De scheids, die niets gezien had trok uiteindelijk geel voor de verkeerde man.
De spits van Oene kwam weg met de overtreding en Marco van Someren kreeg de gele kaart voorgehouden voor zijn aandeel in alle commotie.
De wedstrijd liep op zijn eind en de 0-0 leek een logisch gevolg, daar Oene niet verder kwam dan wat afstandsschoten(terugspeelballen) op Ricus en BAS de kansen die zij kregen niet wisten te benutten.
Tot 2 minuten voor tijd.............BAS leek nog met 3 meer dan terechte punten te vertrekken, maar Gerard van Tilburg werd door een mol uit de lucht getrokken en kon zodoende net niet bij de bal komen om hem in te koppen!! Jammer voor BAS dat de warrig fluitende scheids hier dan weer geen overtreding in zag.........onbegrijpelijk!