Ook Swift '64 met nederlaag huiswaarts gestuurd!!

Net als vorige week stond er zaterdag weer een echte Polderderby op het program.
Dit keer kwamen van de mannen van Swift op bezoek, om net als Asvd zonder punten huiswaarts te keren!De weersomstandigheden waren de heren voetballers goed gezind afgelopen zaterdag.
Met enkele nieuwe gezichten begon het 3e aan de wedstrijd.
Dit was ook wel te merken aan het spel, daar de mannen nog niet echt goed op elkaar waren ingespeeld......(of komt dit omdat er gewoon nog niet getraind is)?
Hoe dan ook, de geroutineerde ploeg uit Swifterbant had het beste van het spel.
Ondanks dit overwicht , wisten de gasten het gelegenheidskeeper Djamie Vermeer niet echt moeilijk te maken.
Waar het 3e wel wilde, mislukte er zaterdag gewoonweg te veel. De 1e aanname was toch wel het grootste probleem waar de parels mee te maken hadden. Doordat het hier vaak misging, verspeelde het 3e meerdere keren de kans om er vlot uit te komen en het Swift moeilijk te maken.
Totdat er een klein halfuur gespeeld was en de eerste de beste vloeiende aanval van BAS direct een doelpunt opleverde!
Ferry Kamps speelde de bal hard in op Leon Ceelen.......die in plaats van aan te nemen maar besloot om hem in een keer door te tikken op Sander Vlaanderen die daarop zeer knap raak schoot in de verre hoek, 1-0.
Verder wist het 3e niet voor veel gevaar te zorgen.
Waar vorige week 3 corners van rechts binnen werden geknikt, wilde het vanaf links deze keer niet echt lukken.
Swift wist hier echter niet van te profiteren en de paar ballen die op doel werden geschoten werden vakkundig weggewerkt door Djamie!
Met een 1-0 ruststand gingen de beide ploegen rusten.
Met goede bedoelingen betraden de heren het veld voor de 2e helft.
Swift op zoek naar de gelijkmaker en BAS op jacht naar de definitieve beslissing.
Danny Schutte kwam de 2e helft de voorhoede versterken en was met zijn snelheid een kwelgeest voor de Swifter verdediging!
Dit leverde nogal wat aanslagen op zijn ledematen op.
Na een kwartiertje in de 2e helft viel de beslissing.
Na weer een goede actie van Danny, wist Erwin ten Cate zijn voorzet bij de 2e paal binnen te glijden, 2-0.
Na deze goal leek de wedstrijd beslist.
Waar het er in de 1e helft gemoedelijk aan toe ging, werd het gedurende de 2e helft steeds grimmiger.
De emoties liepen op en de ploeg uit Swifterbant begon zich steeds meer te verzetten tegen de scheidsrechter.
Deze kon in hun ogen geen goed meer doen.
Bij alles wat de man in het zwart deed was er wel wat op zijn handelen aan te merken.
Na een onbesuisde aanslag op de benen van Danny kon de leidsman niets anders dan een rode kaart trekken voor de linksback van Swift!
Ook dit was volgens de heren uit Swifterbant onbegrijpelijk, terwijl elke voetballeek kon zien dat dit een rode kaart was!
Na de rode kaart werd de wedstrijk er niet leuker op.
Kansen werden er niet meer gecreeerd en fatsoenlijk voetbal was ook ver te zoeken!
Bij Swift wist een speler het zelfs zo bont te maken dat hij tot tweemaal toe door de scheidsrechter naar de kant werd gestuurd om even 5 minuten af te koelen, wat hem dus na de eerste keer al niet was gelukt!
Van zo'n geroutineerde ploeg als Swift mocht toch verwacht worden dat ze met iets meer wijsheid de wedstrijd nog tot een goed einde zou brengen.
Maar de heren konden zich niet over de teleurstelling van de naderende nederlaag zetten en maakten er gewoon een hele vervelende wedstrijd van.
En dit is iets wat deze ploeg absoluut niet nodig heeft, want bij tijd en wijlen wisten ze hele leuke aanvallen op de mat te leggen.
Hoe dan ook......na de 2-0 winst van het 3e en het 0-0 gelijke spel van Asvd tegen Go-Ahead Kampen, volstaat een gelijkspel tegen Go Ahead voor het bereiken van de volgende ronde in het beker toernooi!!