BAS 3 5 - 1 (2 - 1) ASV Dronten 4
28-8-2010

BAS 3 deklasseert aartsrivaal uit Dronten!!

Zaterdag 28 augustus 2010 was het dan zover.
Het vernieuwde BAS 3 speelde zijn eerste wedstrijd van het seizoen tegen de eeuwige rivaal Asv Dronten........en hoe!
Om half 3 werd er afgetrapt voor een beladen bekerduel.
Asvd liet zien al iets langer met het seizoen bezig te zijn met enkele leuke combinaties tot gevolg. Het ontbrak de Drontenaren echter aan scherpte waardoor er geen uitgespeelde kansen werden gecreeerd.
De voorbereiding van BAS bestond tot aan gister voornamelijk uit mail verkeer om tot een afgewogen selectie te komen.
Niet ideaal, maar niemand die hier een probleem van maakte en iedereen deed zijn uiterste best om Asvd terug te drukken richting de eigen helft om zelf aan aanvallen toe te komen.
Dit leverde al vrij snel een doelpunt op.
Boy Bies kreeg de bal op randje 16 aangespeeld door Leon Starrenburg. Boy haalde flink aan met zijn chocoladebeen en zag zijn schot via een Dronter been gepromoveerd worden tot doelpunt....1-0.
Het duurde niet lang of de 2-0 was een feit. De razendsnelle Leon Starrenburg vloog de diepte in en zijn voorzet werd vakkundig in het eigen doel gegleden.
Een enorme opsteker voor het 3e, maar ongemerkt sloop er toch een beetje gemakzucht in het spel.
Dit leverde Asvd voor de rust de aansluitingstreffer op.
Een corner werd weggegeven en door de tot op dat moment prima spelende aanvoerder van Dronten binnen geknikt, 2-1.
BAS was weer wakker geschud wat nog tot een mogelijkheid leidde voor Leon Ceelen, deze wist echter het net (nog) niet te vinden.
Met een 2-1 ruststand werd vervolgens de kleedkamer opgezocht door beide elftallen.
De 2e helft kwam het 3e met 3 verse krachten binnen de lijnen om de voorsprong in ieder geval zo lang mogelijk te verdedigen.
De angst was aanwezig dat Dronten conditioneel een stap verder zou zijn en BAS dus wel eens ver terug zou kunnen drukken.
Niets bleek minder waar!
Uit een prima corner van Erwin ten Cate wist aanvoerder Ferry Kamps de bal hard tegen de touwen te koppen, 3-1.
Door een gebrek aan wedstrijdritme miste diezelfde Ferry even later de bal en raakte de Dronter aanvoerder.
Excuses werden niet geaccepteerd en een stortvloed aan scheldwoorden kreeg de Biddinghuizer aanvoerder van de Dronter aanvoerder over zich heen!
Ferry was gelijk weer bij de les en wist in de daaropvolgende confrontatie de bal wel op reglementaire manier te veroveren van de aanvoerder.
In tegenstelling tot Ferry was de Dronter aanvoerder de weg nog lichtelijk kwijt, wat leidde tot natrappen en een meer dan terechte rode kaart!!
De wedstrijd leek gespeeld, maar Asvd probeerde met man en macht en af en toe leuk voetbal nog voor gevaar te zorgen bij het BAS doel.
Helaas voor Dronten dreef Leon Starrenburg de gehele voorhoede tot wanhoop. Onder luid gejuich vanaf de kantine wist hij met zijn snelheid en vliegende tackels het gevaar voor een groot gedeelte weg te nemen. En de ballen die al in de buurt van het Biddinghuizer doel kwamen werden vakkundig gepakt door Ricus Winnubst die niet van plan was om nog een bal uit het netje te vissen.
Daar waar BAS nog kon probeerden ze weer naar voren te voetballen, maar de echte scherpte ontbrak nog. De dode spelmomenten nekten Asvd uiteindelijk de 2e helft!
Uit weer een prima corner van Erwin bleek Leon Ceelen de zenuwen nu wel onder controle te hebben en kopte de 4-1 binnen.
De wedstrijd kabbelde vervolgens richting het einde, het leek af en toe wel zomeravondvoetbal.
Maar nog voor de scheids aan affluiten kon denken sloeg Boy wederom toe.
De 3e succesvolle corner op rij van Erwin werd nu met een mooie boogbal in de verre hoek gekopt door Boy, 5-1.
Een heerlijke uitslag voor BAS 3, en zeer goed voor het moraal
Enige smetje op de wedstrijd was het feit dat Erwin (die van die mooie corners) nog een tijdstraf van 5 minuten kreeg van de scheidsrechter wegens een irritatie overtreding waarbij hij overigens niets of niemand raakte.
Dit zijn van die kleine dingen die het 3e dit seizoen niet nodig heeft, maar Koning assist wist dit zelf ook wel en toonde berouw.

Voor volgende week staat er voor BAS 3 weer een streekderby op het menu en wel tegen Swift 4.