DSV '61 4 3 - 5  BAS 3
15-10-2005
De Haere, Haerderweg 19 Doornspijk

BAS 3a en BAS 3b halen samen 3 punten

Met 19 man - gelukkig was ook Herman Lucassen van BAS 2 mee, anders was het wel erg krap allemaal - werd de uitwedstrijd bij rode lantaarndrager DSV gespeeld. Voor rust nam BAS 3a een mooie 1-4 voorsprong, die na rust door BAS 3b netjes werd geconsolideerd: eindstand 3-5.

Omdat BAS 5 een dictaat van de TC omtrent het doorschuiven van spelers naast zich neer legde, reisden er uiteindelijk 19 spelers af naar Doornspijk. Vooraf overleg met de leider van DSV en met de scheidsrechter, en zij hadden geen bezwaar om 8 wissels toe te staan (waarvoor dank). Het was derhalve gezellig druk in de kleedkamer ("he, er zit al een team in") en er moesten wat spelers in burger blijven omdat het aantal tenues nu eenmaal niet groter is dan 16. De eigenlijk in de basis startende Herman Lucassen kon echter nog voor de wedstrijd nog eens de route Doornspijk-Biddinghuizen afleggen, want hij had de tas van Martijn Tolhoek bij zich, en die heeft veel kleinere schoenen en veel grotere onderbroeken dan Herman gewoon is. Herman was wel ruim op tijd terug om de 2e helft mee te doen.

De A-selectie trapte derhalve af, onder het oog van de leergierige en gemotiveerde B-selectie, die natuurlijk de 2e helft wel zou laten zien dat de leiderts weer eens een verkeerde inschatting van hun kwaliteiten hadden gemaakt. Maar de A-selectie begon goed aan de wedstrijd; achterin moesten alleen Henk Christiaanse en Johan Amsing uitkijken voor hun handige spitsen. Maar BAS 3a kwam snel op voorsprong: linksbuiten Hans Custers kreeg de bal op de punt van de 16 en draaide handig naar binnen, legde de bal nog eens goed en veegde de bal met rechts in de kruising. De bal bleef zelfs nog in de hoek hangen, zo mooi: 0-1, en bewonderende kreten van de B-selectie vielen hem ten deel. Binnen 10 minuten stond echter 1-1 op het bord. Henk Christiaanse tikte de DSV-spits binnen de 16 onderuit en de aanvoerder benutte feilloos de penalty. Johan Amsing en hun handige nummer 11 kregen nog elk 5 minuten tijdstraf van de goed leidende scheids. BAS 3a bleef echter de aanval zoeken en de tandem Custers/Sybesma bleek deze helft levensgevaarlijk. Een mooie combinatie tussen hun 2 bracht Sieberen in stelling, hij passeerde de keeper en vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal richting doel, waar Hans Custers (al dan niet noodzakelijk; volgens Hans wel ("volgens mij had ik het halve elftal van DSV in mijn nek hijgen"), maar volgens sommige jongens van de B-selectie niet) het laatste tikje gaf: 1-2. BAS combineerde lustig verder en de 1-3 was een prachtig doelpunt: mooie een-twee tussen Hans Custers en Gert-Jan Fidder en Hans legde nu prachtig breed op de vrijstaande Sieberen Sybesma: 1-3. Het leek wel zaalvoetbal van de Godenzonen van Schaap Holland! Even later draaide Haijo Dodde een corner op het voorhoofd van Sieberen en dat betekende 1-4 en de beslissing leek nu wel gevallen. Nog een mooie solo-actie van Gert-Jan, maar hij schoot over en bij rust was het dus 1-4. Johan Amsing had er toen zelfs wederom 5 minuten tijdstraf opzitten.

Veel shirtjes (en zelfs sokken) wisselen in de rust, en nu mocht de B-selectie aantreden. Alleen Sieberen en sponsor Oscar mochten blijven staan (en keeper Edwin natuurlijk). Nu zat de A-selectie misprijzend langs de kant, maar BAS 3b bleek in het begin toch ook beter dan DSV. De 1-5 werd gemaakt door alweer Sieberen die attent reageerde nadat Daniel Muller op de paal schoot. Maar het werd wat minder, en DSV scoorde zelfs nog 2 keer. De 2-5 was een vrije trap in de korte hoek ("zelfs langs de kant zagen wij al dat die bal langs de muur kon") en de 3-5 na een lange bal en het net omzeilen van de buitenspelval. Tussendoor nog een opleving van BAS 3b; Sieberen Sybesma kreeg een strafschop na een overtreding en wilde hem zelf verzilveren, maar na een prachtige handdoekact van de DSV-goalie schoot hij op de paal. Eindstand 3-5.

Conclusie: de A-selectie heeft het beter gedaan dan B, en de jongens van B moeten maar wat harder trainen om ook in A te kunnen komen. Na afloop op de Schelp moesten er nog tafels bijgeschoven om iedereen van een plek te kunnen verzekeren, en zo zat uiteindelijk toch een tevreden BAS 3a lekker gemixt met BAS 3b. Want 3 punten erbij voor BAS 3: nu al na 7 wedstrijden 10 punten, vorig jaar hadden we er toen al 1. Volgende week waarschijnlijk een vriendschappelijke wedstrijd (mijnheer Neleman gaat zijn best doen) en over 2 weken spelen we thuis tegen Swift '64 3.