BAS 3 - VSCO '61 4 : 2-2

BAS 3 2 - 2  VSCO '61 4
24-9-2005

BAS 3 geeft voorsprong uit handen

Er leek geen vuiltje aan de lucht op een wederom heet veld 3, maar nadat BAS 3 een 2-0 voorsprong had genomen op VSCO 4, moest de ploeg in de slotfase alsnog de gelijkmaker incasseren: 2-2.

BAS startte met Boelens op de goal en voor hem het viertal Marc Custers, Henk Christiaanse, Allard Stuifzand en Jeroen van Zandbergen. Het middenveld werd gevormd door Carl Custers, Haijo Dodde en Patrick Vallant en voorin mocht de combinatie Bob, André en GertJan (terug van de tennisvolle zomer) het afmaken.

BAS speelde de eerste helft eigenlijk helemaal niet zo sterk, maar kreeg wel een 1-0 voorsprong kado. De schutterende verdediging van VSCO wilde via de doelman uitverdedigen, maar hij wist slechts het achterwek van Fidder te raken. Toen hij het doel leeg zag, was het eenvoudig de 1-0 aan te tekenen. VSCO oogde de eerste helft zwak, maar BAS deed hier weinig tegen. Sterker nog: de beste kansen waren voor de gasten uit Oosterwolde.

Met de gelukkige 1-0 werd er gerust en konden 22 man op adem komen en afkoelen van de warmte. Het lag in de verwachting dat BAS de tweede helft de wedstrijd zou veiligstellen - ook omdat VSCO geen wissels had. Het terrasminnende publiek moest toch nog wel even wachten voor de 2-0 op het bord stond. Nadat eerder al iedere pass naar voren was afgevlagd (soms ging de vlag al omhoog vóór de pass was gegeven), kwam er een moment dat ook scheidsrechter Georg begon te twijfelen aan de integriteit van de Oosterwolder lijnrechter. De bal op Bjorn Muller werd daarom wel afgevlagd, maar (en zo hoorden we later: terecht) niet afgefloten. Hij kon dus richting doel en vond Sybesma naast hem en bewaarde het overzicht en legde dus breed. Sybesma kon eenvoudig intikken, wat tot grote consternatie leidde bij de bezoekers. Termen als "dan gaan we het wel anders spelen" vlogen over het veld, wat dan weer tot angst leidde bij BAS. Eigenlijk viel het allemaal reuze mee met de gevreesde schoppartij. Moet gezegd, VSCO ging meer overtredingen maken, maar ging eigenlijk gewoon met meer inzet spelen.

2-1 was het resultaat, maar de gasten verdienden onderhand ook wel een doelpunt. Toen André ten Cate werd weggestuurd, was de verwachting dan ook dat hij de beslissende 3-1 zou maken. Zijn schot ging op de paal en kort daarna moest BAS lijdzaam toezien hoe vanaf links zowel Allard als Henk werden omspeeld en de 2-2 werd ingeschoten.

Balen dus voor BAS, die hoopte op de tweede zege van de competitie. Toch volgende week maar weer beter hopen, als BAS afreist naar IJsselmuiden.