SVI 5 5 - 1  BAS 3
17-9-2005
De Siggels, IJsselcentraleweg 9 Zwolle

BAS 3 verliest ruim op kunstgras

Tegen koploper SVI 5 werd afgelopen zaterdag een verdiende nederlaag geleden. Het werd uiteindelijk - ietwat geflatteerd - 5-1, maar na afloop had iedereen het voornamelijk over het kunstgras waarop de wedstrijd moest worden afgewerkt...

Met 14 man (inclusief Gerard van Tilburg van BAS 2 en Ane Sybesma van BAS 4) werd Ittersum met een bezoekje vereerd, hoewel auto 1 wat later kwam ("die staan al bij ZAC"). En bij aankomst sloeg de schrik om het hart toen bleek dat er deze middag op kunstgras aangetreden zou moeten worden. Daniel's schaafplek op de knie was net dicht, en ook andere erkende slidingmakers als Henk en Andre voorzagen problemen. Leiders Hans en Allard zetten zichzelf op de bank en zo begon BAS 3 in een normale 4-3-3 tegen de koploper. Een goed elftal, maar de eerste helft was saai. Aan BAS-zijde bleek het veel moeilijker om de bal in de ploeg te houden dan normaal, en daar had het veld wel mee te maken: de bal stuitert anders op en tja, van one-touch-voetbal moeten we het niet hebben. De 1-0 viel halverwege de eerste helft, maar daarvoor werd rechtsback Marc Custers met 2 handen opzijgezet, en dat mocht dus doorgaan van de scheids. BAS zette daar een klein kansje via Sieberen (al in de beginfase tegenover) en een kansrijke aanval via Daniel en de snelle Ane werd vakkundig met een vlagsignaal gestopt.

BAS 3 begon wel energiek en goed aan de 2e helft. Het spel golfde wat meer op en neer, maar BAS creerde nu wel kansen, maar het schortte vooral in de afwerking. Maar op het moment dat de gelijkmaker in de lucht leek te hangen, scoorde SVI. Edwin Boelens tikte de bal goed weg op de rand van de 16, maar pakte daarna de rechtsbuiten vast: een terechte strafschop, en dat betekende 2-0. Meteen na de aftrap werd het zelfs 3-0 na een mooie aanval met dito kopbal en de wedstrijd was beslist. Sieberen Sybesma scoorde nog via een mooie boogbal na een uittrap van Edwin en wat gekluts onderweg, waarna SVI nog twee keer scoorde, waarvan een poeier van zo'n metertje of 30. Die zat er lekker in, dat moet gezegd... eindstand 5-1.

Maar dus veel gemopper over dat veld, vooral omdat achter dit veld nog een lekker ruikend echt veld in het zonnetje lag te dampen. SVI was de betere ploeg en heeft terecht gewonnen was de teneur, maar op een normaal veld was de tegenstand zeker hoger geweest. Volgende week komt VSCO op bezoek en dan spelen we lekker op het vertrouwde veld 3...