BAS 3 - Go Ahead K. 5 : 4-2

BAS 3 4 - 2  Go Ahead K. 5
10-9-2005

Zwaar bevochten zege op Go Ahead

Het was heet en benauwd en dus zwaar; maar BAS 3 boekte de eerste competitiezege dit seizoen: Go Ahead Kampen 5 werd met 4-2 verslagen.

Na een eveneens benauwd ochtendje oud papier lopen (met slechts 8 man, o schande) waren er rond kwart voor 2 toch 14 man aanwezig om Go Ahead Kampen te komen bestrijden. Allard kwam al met de heuglijke mededeling dat het alleen maar dikbuiken betrof, maar dat bleek een grap, de gemiddelde leeftijd van de Kampenaren was toch weer jonger dan de BAS 3-spelers, ondanks de aanwezigheid van Gerard van Tilburg, die wedstrijdritme kon opdoen. Hij mocht het opnemen tegen de boomlange spits.

Het was heet (zelfs zo heet dat besloten werd in de warming-up shirts te spelen) en dat had zijn weerslag op het tempo, dat veel te laag lag om gevaarlijk te worden. Go Ahead Kampen had het natuurlijk ook warm, maar kon het allemaal gemakkelijk bijbenen en bleek ook gevaarlijk. Toch vreemd dat ze vorige week nog kansloos waren tegen Swift, maar dat terzijde. Ze namen zelfs - verdiend - de leiding: hun spits draaide handig weg van Gerard en schoot onberispelijk in de kruising: 0-1. BAS 3 had wel wat kansjes, maar het was een gezucht en gesteun. De 0-2 leek zelfs in de maak, en Henk Christiaanse ontsnapte aan rood na een te late tackle op hun handige nummer 10: wel een vrije trap, maar dat had de beslissing kunnen zijn. Op slag van rust viel dan toch de gelijkmaker en de aanval was mooi. Via André ten Cate kwam de bal bij Daniel Muller, die laag voorgaf en uiteraard stond Sieberen Sybesma klaar om te scoren.

Drie wissels in de rust, met Berrie Kollen, Johan Amsing (als spits!) en Peter Claassen en dat bracht wat nieuw elan. Een goede ingooi van Oscar Bregman op de inschuivende Peter, even goedleggen en hij schoot de bal van ruim 20 meter laag in de korte hoek: 2-1. Meteen kwam er meer rust in het spel en de kansen regen zich nu wel aaneen, maar een oprisping van Go Ahead leverde een gelijkmaker op, na het net omzeilen van de buitenspelval. Maar conditioneel leek BAS 3 sterker dan de tegenstander en opnieuw Sieberen scoorde: op aangeven van Andre. En all-time BAS 3-topschutter Andre ten Cate scoorde zijn traditionele goaltje na een prachtige aanval over rechts en de uiteindelijke assist van Johan Amsing, die buffelde dat het een aard had. Gerard was ondertussen op zijn duim geland en weer vervangen door Henk, Peter Claassen had de smaak te pakken met van afstand schieten, maar zonder succes en ook Andre had nog wat kansen, zonder succes, anders was de score nog wat hoger opgelopen.

Goede overwinning, een betere seizoenstart als vorig jaar, en laten we dat maar doortrekken. Volgende week een zware uitwedstrijd (weer in Zwolle): SVI 5 won met 0-9 in Swifterbant en staat dus bovenaan...