BAS 3 6 - 4  Nunspeet 5
14-5-2005

(bijgestelde) Doelstelling gehaald!

Vanmiddag is de bijgestelde doelstelling gehaald, tegen Nunspeet 5 werd het totaal van 30 punten in deze eerste competitie voor het vernieuwde bas3 gehaald. Het was fantistisch (Berrie)-weer op sportpark de Schelp. Bas3 was zeer gehavend want aanvulling moest gevonden worden in verband met diverse vakantie's...Youngsters Tommy Dunnink en Jerry Georg speelde een verdienstelijke pot in 3.

Bas3 begon goed aan de wedstrijd, gaf geen kansen weg en de voorhoede werd goed bediend. Het was dan ook niet vreemd dat Sieberen Sybesma de score ging openen. Na een goede aanval kwam de bal via Herman Stegeman bij Berrie Kollen die Sieberen vrij voor het lege doel kon zetten. Hoewel die bal er altijd nog in moet, aldus Haijo Dodde, aarzelde Sieberen niet en schoof de bal tegen het mooie witte net. Bas3 hield initiatief en het was Tino Bies die ten aanval trok en via een combinatie met Herman vrij voor de keeper kwam. Tino schrok van de grote kans en schoot hard in op de keeper, de rebound werd beheerst door Jeroen van Zandbergen ingeschoten maar het witte net ging niet bollen. Halverwege de eerste helft was het een pass vanuit de achterste linie door Allard Stuifzand die over de kuif van Herman bij Sieberen in de voeten kwam. Wederom snelde Sieberen richting doel en liet de 2-0 aantekenen. Tien minuten voordat Bas3 naar de thee ging werkte de buitenspelval niet bij Bas3 en de spits van Nunspeet mocht Edwin Boelens uitspelen om de ruststand van 2-1 op het bord te zetten.

In de rust werd Herman vervangen door Jerry Georg en Evert Botterweg zou Patrick Vallant vervangen. De spelers van Nunspeet genoten van een broodje bal in de rust en namen de laatste happen richting het veld om de tweede helft te beginnen. Dat die broodjes zo snel in je benen gingen zitten kon niemand vermoeden, binnen 5 minuten had Bas3 de stand op 5-1 gezet. Vanaf de aftrap kwam de bal via veel schijven bij Jeroen van Zandbergen die Jerry in stelling zette, die weigerde de bal eenvoudig met links in te schieten en die kappend, met het rechter puntje, de 3-1 binnen schoot. Daarna liet Sieberen zijn derde deze middag noteren door middel van een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel. En als dat alles nog niet genoeg was, was het Evert die van dichtbij de voorzet van Sieberen in het doel deed verdwijnen. Herman, die inmiddels gedoucht naar het veld liep, begreep niet wat Edwin bedoelde met de volle hand omhoog. Zwaaide vriendelijk terug en had later door dat die hand omhoog voor de stand van 5 doelpunten waren. Toen brak er een fase aan waarin ineens niemand meer kon voetballen bij Bas3, waren ze zelf ook geschrokken van het score verloop? Nunspeet kwam terug in de wedstrijd, het scoorde 5-2 door de inmiddels oververhitte bal die gleed door de handschoen van Edwin bij een hoge bal. Naderhand zou Edwin verklaren dat de handschoenen 'op' waren van dit seizoen.... Vanuit een corner werd het 5-3 en een mooie volley zorgde voor 5-4. Halverwege de tweede helft was youngster Tommy met kramp uitgevallen, voetballend werd veel van Tommie gevraagd en hij speelde een prima wedstrijd. Het spelen van zoveel minuten achter elkaar deed hem echter de das om. In de slotfase was het Haijo die een vrije trap keurig in de linker hoek plaatste en de overwinning kwam verder niet meer in gevaar. In de kleedkamer concludeerden Haijo en Sieberen dat iedereen wel had kunnen scoren met zo'n keeper die zich precies in het midden achter de muur posteerde.

Als het linker rijtje bestaat uit 6 ploegen en het rechter uit 5 ploegen is Bas3 uiteindelijk in het linkerrijtje geeindigd. Vooral na de winterstop is er een uitstekende prestatie neergezet met 8 verliespunten tegenover 22 verliespunten in de eerste competitiehelft.

Volgende week wacht Bas3 een zwaar weekend naar een nog onbekende bestemming georganiseerd door Gertjan, Herman en Mark. Moeders houd uw dochters (en blijf zelf ook) binnen!!
De loopschema's voor de zomerstop liggen weer op de bekende plaatsen zodat iedereen volgend seizoen weer top-fit de eerste partijtjes op donderdagavond kan spelen.