VSCO '61 4 1 - 3  BAS 3
23-4-2005
De Heughte, Zwarteweg 15 BG Oosterwolde GLD

Overtuigende winst in Oosterwolde

De op papier lastige uitwedstrijd tegen VSCO 4 (qua verliespunten toch de nummer 2) werd met een gehavend BAS 3 gemakkelijk gewonnen: 1-3. Grote man aan BAS-zijde was Berrie Kollen: hij scoorde twee maal.

Werk, de fiets, blessures en BAS 2 (Henk en Oscar, de laatste kreeg het net voor vertrek te horen) deden weer een flinke aanslag op de selectie van BAS 3. Gelukkig waren Albert Meppelink (BAS 5) en uiteraard Sieberen Sybesma (BAS 4) bereid om een helpende hand toe te steken, zodat er toch met 12 man naar Oosterwolde afgereisd werd. Allard Stuifzand ligt met de F2 op kampioenskoers en kwam wat later, zodat de opstelling niet al te moeilijk was: Albert nam zijn plaats achterin over en Sieberen kan voorin altijd wel ergens ingepast worden.

Voor de wedstrijd nog in dubio of het broodje haring nu al genuttigd moest worden, maar dat werd uitgesteld tot na de match. De beginfase was het nog even zoeken naar het juiste spelletje, en VSCO kreeg ook een aardige kans via een kopbal, die echter ruim over ging. En dat was eigenlijk het enige wapenfeit van de Oosterwolders, BAS 3 stond goed zoals dat heet en gaf weinig weg, en zocht rustig de aanval. Het wachten was op de kansen, en die kwamen er dan ook. Sieberen krijgt altijd kansen, maar het geluk ontbrak nog wat en de grootste was voor Herman Stegeman, maar na een scrimmage werd de bal net voordat die helemaal over de lijn was toch nog weggeroeid. Wel gejuicht natuurlijk, maar de scheids floot niet: 0-0 bij rust.

Albert bood aan om zich te laten vervangen, en Allard nam zijn plek ook over. Brekebenen Johan Amsing en Marc Custers konden nog wel even door, meldden zij. De 2e helft leek een kopie te worden van de eerste helft, BAS 3 had een overwicht. Maar uit een counter was het Tino Bies die een duw-duel van de stevige spits verloor, Tino viel en raakte de bal met zijn hand aan: penalty. Verrassend weinig protesten eigenlijk, en die penalty werd koeltjes benut: 1-0. Het spelbeeld veranderde er niet door, BAS 3 kreeg kansen en bleef rustig voetballen. De gelijkmaker viel dan ook na 20 minuten: inspelen van Johan Amsing, Hans kaatst in de loop van Sieberen, die glijdt mooi langs zijn tegenstander, valt, krabbelt overeind en schiet de bal langs de doelman: 1-1. Mooi voor zijn eerste plek in het topscorersklassement, uiteraard mag Sieberen ook meedoen tegen Swift. De 1-1 bleef lang staan, ondanks een paar riante mogelijkheden, waar VSCO helemaal niets tegenover kon zetten. Maar het wachten op de 1-2 was het ook helemaal waard, hij was mooi, het moet gezegd. Afleggen van Herman buiten de 16 en Berrie Kollen had hem goed voor zijn rechter liggen, zullen we maar zeggen. De bal zeilde prachtig in de verre hoek, de keeper ging ook schitterend gestrekt, maar kon er niet bij, de bal bleef bijna hangen in de kruising, zo mooi, zelfs het VSCO-publiek vond het een mooie goal. Daarna rustig uitspelen, VSCO probeerde nog een offensiefje, maar het was opnieuw Berrie Kollen die van de weggegeven ruimte profiteerde. Steekbal van Sieberen, het was geen buitenspel ondanks protesten, maar ja, al dat vlaggen gaat een keer tegen je werken, en Berrie scoorde beheerst de 1-3.

Mooie zege, dik verdiend, mooi weer: kortom een lekkere middag Oosterwolde. Het broodje haring was ook weer OK, en die 30 punten gaan we met 2 vingers in de neus halen!