BAS 3 - Elspeet 6 : 3-2

BAS 3 3 - 2  Elspeet 6
9-4-2005

Zwaarbevochten punten tegen Elspeet

Na VVOG moest zaterdag ook de nummer 2 van de competitie Elspeet 6 er aan geloven: na 90 dampende minuten stond 3-2 op het bord.

Veel half-geblesseerden die allemaal uit voorzorg maar in de basis werden gezet: dan kunnen ze er tenminste vol in gaan omdat er nog verse wissels klaar staan. Vooraf veel zelfvertrouwen, tegen VVOG was het spel gewoon goed, en Elspeet leek uit ook wel te kloppen, ondanks de 5-4 nederlaag van toen. Maar na 30 seconden stond de 0-1 al op het bord nadat een hoge bal prompt achter de verdediging viel en koel werd afgewerkt: o ja, Elspeet had goede spitsen... Uw verslaggever had zich nog niet eens fatsoenlijk geinstalleerd. BAS herstelde zich echter redelijk, zonder overigens tot echt flonkerend voetbal te komen. Binnen het kwartier viel de gelijkmaker: Allard Stuifzand was wel heel erg ver doorgeschoven, maar werd met een bekeken steekpassje van Herman Stegeman keurig bediend en Allard prikte de bal onder de doelman door: 1-1. Het spel golfde wat heen en weer, maar de beste kansen waren toch voor BAS 3; vermeende handsbal in de 16 bij Elspeet en een rebound die door Rene van Tilburg werd overgeschoten, voorzet van Bob die door Herman en Peter net werd gemist ("ze stonden niet goed gestaffeld", aldus Allard) en zo was het opnieuw Allard Stuifzand die scoorde. Hij kon vrij oprukken door het midden en schoot net buiten de 16 de bal keurig in de hoek: 2-1. Maar Elspeet blijft een goede, lepe ploeg en op slag van rust leidde een Elspeter aanval over links tot de gelijkmaker: 2-2.

Drie verse krachten die al in de rust moesten warmlopen (Tino, Patrick en Hans); en ze vervingen de met pijntjes spelende heren Peter, Marc en Rene. En deze verjonging leek slecht uit te pakken, toen Elspeet na rust een behoorlijk offensief inzette. BAS 3 kwam er nauwelijks meer fatsoenlijk uit en de ene na de andere aanval golfde op het doel van Edwin af, die dus genoeg te doen had, maar dat met verve deed. De vlam sloeg helemaal in de pan na een uitbraak via Hans op links. Diens voorzet leek een makkelijke prooi voor Herman, maar die werd van achteren onderuit gelopen. Geheide penalty dacht heel BAS, maar de scheidsrechter liet doorspelen, waarna Herman een lelijk woord zei en voor 5 minuten werd weggestuurd. Hij zou helemaal niet meer terugkeren en werd weer vervangen door Rene, die zijn voetbalkloffie gelukkig nog aan had. Ook die 5 minuten kwam BAS 3 met kunst en vliegwerk door, en toen moest Patrick ook vervangen worden: door Haijo, die al was afgelost door Bjorn Muller. Het bleef lang 2-2, maar na een hoekschop van Berrie Kollen kon Hans de bal kaatsen naar Bjorn, die met rechts uithaalde. Zijn schot kwam via de kluts voor de voeten van Bob Veugelers, die zijn waarde maar weer eens bewees en via de keeper raakschoot. 3-2 en dat was niet echt verdiend, dus werd er ingetogen gejuicht. De score had nog verder op kunnen lopen na aardige kansen voor opnieuw Bjorn en naar het schijnt ook voor Hans, maar dat heeft uw verslaggever niet helemaal goed kunnen ontwaren. Het slotoffensief van Elspeet mocht er zijn, maar scoren deden ze gelukkig niet meer.

Opnieuw winst dus, al iets wat op een serie lijkt zo na de winterstop en de 30 punten zijn zeker haalbaar. Tino mocht op een kratje trakteren (het was dringen vandaag, maar die houden we zeker nog tegoed, heren) en het is ook wel weer eens lekker om onverdiend te winnen, onverdiend verliezen hebben we dit seizoen namelijk ook al gedaan. Volgende week komt Hierden op bezoek en na vandaag mogen we toch wel zeggen dat BAS 3 in deze ontmoeting licht favoriet is.