BAS 3 - SDC Putten 7 : 8-1

BAS 3 8 - 1  SDC Putten 7
19-3-2005

Dikke winst voor BAS 3

Na een moeizame ("zeg maar gerust slechte", aldus Marc) start won BAS 3 uiteindelijk met ruime cijfers van SDCP 7: het werd 8-1.

De zaterdag werd aangevangen met oud papier ophalen: in de miezer. Keurige opkomst, snel gewerkt en 's middags liefst 15 man aanwezig om wraak te gaan nemen op spits Rudie van SDCP, die in de uitwedstrijd met 2 goals BAS de das omdeed. Na wat schampere opmerkingen richting het kader omdat sommige spelers tot hun verbazing niet in de basis begonnen, werd er om kwart voor 3 pas afgetrapt. En spits Rudie bleek wat lager te zijn gaan voetballen: de angel was uit het aanvalsspel van SDCP verwijderd. BAS 3 begon uiterst mat aan de wedstrijd: laag tempo, teveel voetbal in de trechter en het leverde dan ook weinig kansen op. Maar ja, wat wil je ook: "de beste mensen staan er naast". Halverwege de 1e helft was het SDCP dat de leiding nam: een hoekschop vanaf links (ons oogpunt), Edwin riep "niks doen", hun aanvoerder duwde zijn kont goed naar achter en draaide weg bij Henk en vond de vrijstaande nummer 10 die in de lange hoek raak schoot: 0-1. Het voetbal werd niet veel beter, maar de 1-1 viel al snel: steekballetje van Herman Stegeman op linksbuiten Gert-Jan Fidder en die schoot de bal in de lange hoek: 1-1. Nog voor rust kwam BAS 3 zelfs op voorsprong: goed jagen door de volgens broer Marc "onthutsend zwakke" Hans, Patrick Vallant pikt op en zet Herman Stegeman vrij voor de Putter' doelman en Herman scoort beheerst de 2-1. SDCP leek er ook al aardig doorheen te zitten en met 4 frisse jongens mocht dit toch niet meer weg worden gegeven.

Dringen in de rust voor de wisselbeurten: Jeroen wilde foto's gaan maken (die volgen nog), Haijo en Rene waren ook wel aan rust toe en ook Allard offerde zich op. En vlak na rust besliste een overtreding op Gert-Jan de wedstrijd: in de 16 en de penalty werd keurig omgezet door Herman: 3-1. Even later sloeg de vlam in de pan: keeper Edwin werd op de knie geraakt, de scheidsrechter liet doorspelen en Henk Christiaanse reageerde heftig. De bal kwam zelfs nog tegen zijn arm, er ontstond een opstootje, staken dreigde zelfs even, maar na even afkoelen besloot de scheidsrechter met een hoekschop. De Putter' doelman was echter zo kwaad dat hij op de andere achterlijn de scheidsrechter nog even uitschold, en hij kon vertrekken. De hoekschop leverde niks op en tegen 10 vermoeide Puttenaren was het vervolgens eenrichtingsverkeer. De grensrechter van de tegenpartij vond er ook niks meer aan en gooide de vlag neer nadat hij door zijn eigen aanvoerder werd terechtgewezen: kortom, de sfeer was goed. Goals nog via Gert-Jan, Herman (2x), een eigen doelpunt ("vraag eens even of die jongen al 30 is, die zit er strak in", aldus Henk) en Bob betekende uiteindelijk 8-1.

Een kratje van jarige gastspeler Bjorn Muller (27, dus eigenlijk wel wat jong voor BAS 3), en het linkerrijtje is in bereikt! Het paasweekend is een vrij weekend (alhoewel er nog om een vriendschappelijke wedstrijd verzocht zal gaan worden), het weer wordt alleen maar beter: mooie tijden liggen in het verschiet...!