BAS 3 - CSV '28 7 : 2-4

BAS 3 2 - 4  CSV '28 7
29-1-2005

Familie-clash in het voordeel van Jos beslist

Zaterdag stond de wedstrijd der familie Custers op het programma: BAS 3 (met Carl en Hans in de basis en Marc aanmoedigend naast het veld) verloor echter kansloos met 2-4 van CSV '28 7, het team van jongste broer Jos...

Verstierde verjaardagsfeestjes, jasjes die door de winnende partij gedragen zouden mogen worden: vooraf al veel "koude oorlog" tussen de broers onderling, maar de wedstrijd leefde iets minder bij de rest van BAS 3: zo zegde Oscar Bregman zelfs af omdat zijn vrouw totaal onverwacht jarig bleek te zijn. Nog wat klussende en verhuizende spelers hier en daar en zo speelde BAS 3 met een paar invallers tegen het team van voorstopper Jos Custers, oud-speler van vooral BAS 2. Broers Hans (niet helemaal fit) en Carl mochten daarom in de basis starten.

De beginfase was meteen voor CSV '28, dat meteen een grote kans kreeg na een slechte breedtepass van Henk Christiaanse. Binnen 10 minuten stond de 0-1 op het bord nadat een corner bij de 1e paal keurig werd ingekopt. Daarna zowaar iets van druk van BAS 3, en de gelijkmaker viel al snel. Een dieptepass van Allard Stuifzand werd half gemist door - jawel - Jos Custers, en Herman Stegeman kreeg vrije doortocht en rondde bekwaam af, hoewel Jos Custers in een ultieme poging een doelpunt te voorkomen zelf de bal het laatste tikje gaf. Halverwege de 1e helft viel ook al de 1-2, na opnieuw zwak verdedigen. Uiteraard werd er daarna druk gewisseld, maar het spel aan BAS 3-kant zakte helemaal in, CSV speelde rustig, zette goed druk midden op en creerde veel kansen. Bij de rust stond het derhalve 1-4, was er veel irritatie in het BAS-kamp en gelatenheid langs de kant.

Na rust herstelde BAS 3 zich enigszins, maar echt flonkerend werd het spel nooit. Sieberen Sybesma schoot 10 minuten voor tijd nog wel de 2-4 binnen na een mooi passje van Berrie Kollen, maar CSV '28 won uiteindelijk verdiend, kreeg een kratje (Jos hoefde het jasje van Marc uiteindelijk niet aan), maar moest wel koud douchen.

Ook een kratje aan BAS 3-zijde, maar het visioen van een grijnzende Jos bij elke ontmoeting de komende tijd staat al op het netvlies... Volgende week een wedstrijd tegen of JOS 3 (het team van Mike Ronday) en anders de uitwedstrijd tegen Swift '64 4, het 30+-team uit Swifterbant.