BAS 3 1 - 1  SDC Putten 12
Vriendschappelijke wedstrijd
22-1-2005

BAS 3 mist veel kansen: uitslag 1-1

Na een matige eerste helft herstelde BAS 3 zich uiteindelijk goed in de 2e helft tegen een goed SDCP 12 (of 11), maar miste het veel te veel kansen om te winnen: 1-1.

Peter Claassen (nou ja, eigenlijk Anja) zegde ter elfder ure nog even af met stevige griepverschijnselen (sterkte Peter, wij weten hoe vervelend griep kan zijn). Met 3 half-fitte spelers langs de kant (Haijo, Hans en Allard) en derhalve geleende spelers in het veld (de onvermijdelijke Ane Sybesma als rechtsbuiten en Leon Ceelen als linkshalf) begon BAS 3 slecht aan de wedstrijd: SDCP raakte meteen in het begin al de lat. Daar stond een energieke kopbal van Berrie Kollen tegenover, maar na een kwartier legde scheids Robert van Dam de bal op de stip na een overtreding van Johan Amsing en dat betekende 0-1. SDCP hield ook daarna het beste van het spel, maar scoorde niet meer in het vervolg van de eerste helft. BAS 3 leek wat mat, maar gaandeweg de eerste helft kreeg het wel meer greep op de wedstrijd, maar grote kansen kreeg het niet meer.

In de rust werd Leon Ceelen bedankt voor bewezen diensten (hij moest ook nog gaan werken) en ook Oscar Bregman zou even rust krijgen, zodat Allard en Haijo aan de bak konden; Hans ging ondertussen lekker vlaggen. BAS 3 reeg de kansen in de 2e helft aaneen: lobje van Ane, roeien van Berrie, lobje van Herman: alles naast of hoog over. De 1-1 viel dan toch: Herman Stegeman kwam vrij op links en hij schoot de bal pardoes in het doel, daar waar iedereen een voorzet verwachtte (de keeper van SDCP incluis). "Telt niet", zei Berrie, maar Herman en Haijo - en uiteindelijk ook de rest van BAS 3 - waren er blij mee. Daarna nog kansen genoeg voor de overwinning, met nog een schot op de paal van Johan Amsing en nog wat schoten naast: het bleef bij 1-1, ondanks een foutloze wisselbeurt van Hans.

Onvermijdelijk weer een kratje na afloop en daarna bijgelegd met Rene in de kantine: alles weer koek en ei en volgende week gaan we dan maar eens winnen tegen CSV '28. Scherp trainen op afwerken in de partij donderdag, dan zal het zeker lukken...