BAS 3 - EZC '84 3 : 2-1

BAS 3 2 - 1  EZC '84 3
11-12-2004

BAS 3 op de valreep langs EZC '84 3

Na een zinderende slotfase won BAS 3 dankzij 2 doelpunten van Peter Claassen toch nog (en verdiend) van een stug EZC '84 3.

Vandaag zouden de voetballers van BAS3 hun (bijgestelde) doelstelling van meer dan 10 punten voor de winterstop gaan halen. Wederom moest er hard voor gevochten worden en eindelijk had BAS3 gekregen waar het recht op heeft.
Voorafgaande aan de wedstrijd werd het ingezamelde fruit op een keurig bord klaargezet voor onze geblesseerde Mark Custers. Vooral de citroen van Hans Custers zal Marc goed doen. Door Allard Stuifzand werd de opstelling uit de doeken gedaan en hij benadrukte de jongens in de kleedkamer dat het een moeilijk middag zou worden zonder het gebikkel en gesleur van Marc. Al zouden wij maar de helft van diens inzet tonen deze vanmiddag dan zou het zeker goed komen.

In een gelijk opgaande strijd in de eerste helft had BAS3 de wedstrijd stevig in handen. Het zag er dan ook niet naar uit dat BAS3 in de rust tegen een 0-1 achterstand aan zou kijken. Toch was het EZC3 die halverwege de eerste helft het doel wist te vinden. Hierbij botste Henk Christiaanse en Carl Custers ongelukkig tegen elkaar waarna de spits van EZC keurig kon afronden. Het gevolg van de botsing was een kapotte onderlip bij Carl wat in het ziekenhuis met een hechting verholpen werd. Na de wedstrijd kon Carl nog aanschuiven bij de blije ploeggenomen om ranja met een rietje te drinken. Door het uitvallen van Carl was Oscar Bregman (de man van de redding op de doellijn in de slotfase van vorige week) in de ploeg gekomen. BAS3 had in de eerste helft nog een paar kleine kansjes maar EZC3 bleek een stugge ploeg.

Na de rust had Johan Amsing de plaats van de ietwat zieke Henk ingenomen. Ook Johan voelde zich ook al niet top maar speelde een uitstekende wedstrijd. De Holland 8 heeft inmiddels belangstelling getoond voor het goede roeiwerk van Johan. BAS3 was duidelijk op zoek naar het bevrijdende doelpunt. Op een schot van Peter Claassen was het Berrie Kollen die de rebound op vijf meter van de goal maar net naast schoot.
Halverwege de tweede helft werd Hans Custers ingebracht voor Haijo Dodde. Hans wist gelijk een nieuwe impuls aan de wedstrijd te geven door het ‘versieren’ van een penalty. Hans ging goed door recht door het centrum van de Eper verdediging zodat daar aan de noodrem getrokken moest worden. De goed leidende scheidsrechter kon niks anders dan de bal op de stip leggen. Na het goed neerleggen van de bal door Patrick Vallant (wat gaat hij doen dacht Peter) was het Peter Claassen die zijn tweede penalty benutte dit seizoen. In de slotfase van de wedstrijd bleef BAS3 goed voetballen en werd er gezocht naar meer. Een lange bal van de uitstekend keepende Edwin Boelens werd door Herman Stegeman met de kop verlengt (zijn 8ste assists alweer!) op Peter Claassen die met twee man in de rug kon afstormen op het doel van EZC3. Beheerst met de buitenkant van de linker werd het net gevonden en (uiteraard ingetogen) werd deze winnende goal gevierd. Na de wedstrijd zaten de mannen trots in de kleedkamer te genieten van het welverdiende biertje. Inmiddels was Henk naar huis gegaan, vermoedelijk om zijn bed op te zoeken. Man of the match Peter Claassen had nog zoveel energie over dat hij de corvee taak van Henk lachend overnam.

Volgende week de laatste wedstrijd van het jaar tegen Nunspeet 5 die vandaag 4-4 speelde tegen Nunspeet 4. Dit zal wederom het uiterste vragen van de jongens van BAS3.

Donderdag 23 december zal de laatste training zijn waarbij het traditionele kipschieten op het programma staan. De training zal om 19.30 uur aanvangen. Voor het eten van de kipvleugeltjes zal een financiële bijdrage gevraagd worden.