Nunspeet 4 3 - 3  BAS 3
4-12-2004
De Wiltsangh, Sportlaan 1 Nunspeet

BAS 3 knokt zich naar 3-3

Een gehavend BAS 3 (met liefst 9 afzeggers) pakte in een zwaar duel toch een punt tegen een stug Nunspeet 4: 3-3.

Moegestreden en voldaan zaten de voetballers van BAS 3 in de kleedkamer na een zwaarbevochten 3-3 eindstand. De aanloop naar deze wedstrijd kenmerkte zich door de vele ziekmeldingen. Waarschijnlijk is het virus via leider Sylvester Tegelaers aangekomen in de selectie. Hans Custers verliet vrijdagmiddag zijn werk om thuis het bed in te duiken. Patrick Vallant belde zaterdagochtend af met eenzelfde reden. Samen met sinterklaasverpichtingen voor diverse papa's zorgde ervoor dat BAS 3 versterkt met Sieberen en Ane Sijbesma vertrokken met 12 man naar sportpark de Wiltsangh te Nunspeet.

Na de minuut stilte in verband met het overlijden van onze prins-gemaal starte BAS 3 geconcentreerd aan de wedstrijd op het hoofdveld van Nunspeet (wat mooier leek dan het in werkelijkheid was). In het eerste half uur was er een grote kans voor Allard Stuifzand. Na goed doorgaan van Ane Sijbesma aan de rechterkant was het Allard die de via de kluts de bal vrij voor het inschieten had. De keeper redde echter bekwaam op de schuiver in de hoek van Allard. Daarna kwam de eerste kans voor Nunspeet, de linkshalf kwam door op een steekpass. Tino Bies werd in het sprintduel rechts ingehaald (mag dat?) door de snelle nr. 12 van Nunspeet die Edwin Boelens geen kans liet op zijn schot. Kort erop kon hetzelfde gebeuren, de nr. 12 gebruikte wederom zijn snelheid en speelde de vrijstaande spits aan die 2-0 aantekende. Ondertussen was Allard wegens materiaalpech (gelukkig had de goedheiligman de volgende dag een nieuw paar voetbalschoenen voor hem in petto) vervangen door Herman Stegeman. In de slotfase van de eerste helft had de keeper van Nunspeet nog wel een antwoord op het schot van Bob Veugelers maar de rebound was voor Herman die de anslusstreffer nog net voor de thee noteerde.

In de tweede helft ging BAS 3 goed door, uit een corner van Rene van Tilburg was het Sieberen Sijbesma die van dichtbij met de kop de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Een kwartier in de tweede helft kwam Allard weer binnen de lijnen om Rene van Tilburg te vervangen die wegens een tikje op de achillespees uit de eerste helft niet verantwoord verder kon. In de zeventigste minuut was het Nunspeet die een 3-2 voorsprong nam. Een schot van buiten de 16 was niet te houden door Edwin. Wederom rechte de mannen van BAS 3 hun ruggen en was het Ane die 10 minuten later hard in de korte hoek binnen schoot, 3-3! Natuurlijk werd er ingetogen gejuicht door de spelers van BAS 3. Opmerkelijk was het feit dat Bob een blok op het middenveld verloor van een speler van Nunspeet. Ondanks zijn verklaring dat hij niet goed ingedraaid was zal de oorzaak waarschijnlijk liggen in het feit dat Bob sinds 3 dagen een kantoorbaan heeft.

Wegens krampverschijnselen moest Tino (wilde hij niet én zaterdag én zondag gaan voetballen?) in de slotfase de wedstrijd verlaten waardoor Rene terugkeerde in het veld. Vanaf de bank was het Tino die een 'nuttige' gele kaart pakte voor het roepen naar de scheidsrechter (volgens de scheidsrechter had Tino deze kaart nog tegoed uit de wedstrijd). Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd had BAS 3 nog enkele goede kansen om de overwinning te stelen (en die overwinningen smaken het lekkerst) maar zowel Sieberen als Herman faalde. Helaas moest Marc Custers die een goede wedstrijd speelde vlak voor tijd de strijd staken. Een lelijke hamstring-blessure houd hem waarschijnlijk tot aan de rest van dit jaar aan de kant. Gevolg hiervan was dat Tino weer het veld in kwam. Een kleine overtreding van Tino gaf de scheids de gelegenheid om Tino de 2e gele kaart te tonen om vervolgens het veld te ruimen. Na een kleine 10 minuten blessuretijd blies de scheids voor de laatste maal op zijn fluit. Gezien het spelbeeld was de uitslag zwaar bevochten en verdient.

Volgende week onze laatste competitiewedstrijd van het jaar tegen EZC '84. Afhankelijk van de uitslagen kan het zijn dat BAS3 nog een plaats kan stijgen op de ranglijst. Tino zal in ieder geval proberen te trainen komende donderdag, helaas is het dan nog net te vroeg voor het kipschieten.