BAS 3 - Swift '64 3 : 4-1

BAS 3 4 - 1  Swift '64 3
13-11-2004

Ruime zege voor BAS 3 in de derby!

Met een ruime selectie (liefst 15 man) kende BAS 3 uiteindelijk weinig moeite met Swift '64 3: na 90 minuten stond 4-1 op het scorebord.

Door de afgelasting van BAS C1 bleek Haijo Dodde toch op tijd, en ook de postbode had de benen onder het lijf vandaan gerend zodat ook Tino Bies speelgerechtigd was: derhalve waren er maar liefst 15 man om kwart voor 2 present in de kantine, waarvan 13 met jasje aan. Rene van Tilburg was derhalve de pineut: reserve eerste helft en Marc Custers had corvee. Haijo stond meteen midmid en Hans Custers had zijn eerste basisplaats dit seizoen: als rechtsbuiten.

BAS 3 begon goed aan de wedstrijd, en gaf weinig weg, en dat met Henk Christiaanse nog wel op de bank. Maar scoren blijft moeizaam gaan: het eerste half uur waren er genoeg kansen, maar was de stand nog steeds 0-0: kopbal op de lat van Johan Amsing na een mooie voorzet van Berrie Kollen, bal fantastisch gered na een kopbal dichtbij van Allard Stuifzand en bal net naast na een kopbal van Herman Stegeman. Daarbij nog een vrije trap van Haijo Dodde, die net naast getikt kon worden en de angst dat straks Swift wel zou scoren sloop in de ploeg. Maar na dat half uur werd de wedstrijd opengebroken door Hans Custers, die vanaf de middenlijn kon doorlopen, de keeper passeerde en toen van achteren werd getorpedeerd door de nummer 4 van Swift: duidelijke penalty en na lang zoeken in de achterzak besloot de scheidsrechter ook nog met een rode kaart. De penalty werd koeltjes benut door Peter Claassen: 1-0 en tegen 10 man leek de beslissing dus al gevallen. Vijf minuten later werd Hans Custers op rechts goed vrijgespeeld door een 1-2 met Berrie Kollen en hij bleek duidelijk sneller dan de toch atletisch ogende linksback: en zijn afgemeten voorzet werd door Herman Stegeman binnengekopt: 2-0 ruststand.

Vier wissels in (en net na) de rust: officiele debuut van Tino Bies, Bob kwam Hans op rechts aflossen en Henk Christiaanse kwam vertrouwd centraal achterin (voor Allard). Maar het spel was minder dan voor rust, weinig aanvallend gevaar en een beetje apathie sloop in het spel. Het werd zelfs nog spannend toen Swift '64 een lange aanval besloot met een droge knal en de bal sloeg boven Edwin Boelens in het net: 2-1. Net daarvoor viel er ook al een bal op de deklat, maar die bal kon er uit die hoek nooit in, aldus Allard, "anders had Edwin hem wel gehad". Geluk dus, maar BAS speelde daarna toch wat alerter en scoorde nog twee maal: 3-1 door Herman Stegeman na een voorzet van Peter Claassen en 4-1 door Bob Veugelers na een passje van Berrie Kollen. Swift-grens Johannes dacht - zoals bij elke dieptepass - aan buitenspel, maar zijn zaalvoetbalcarriere bij Kab speelt hem denkelijk parten: daar doen ze niet aan buitenspel en dat gaat ten koste van de scherpte...

Mooie overwinning; weer een positie geklommen (al 8e), liefst 2 kratjes na afloop in de kleedkamer (uiteraard een volle teruggegeven), een mopperende Marc over het neersmijten van de kroonkurken, mooie jasjes en dus tevredenheid alom. Volgende week waarschijnlijk (als de KNVB het toestaat) geen wedstrijd (hij komt, hij komt, hij komt die goede Sint), anders toch gewoon om half 3 in Nunspeet; tegen Nunspeet 5.