BAS 3 - VSCO '61 4 : 1-2

BAS 3 1 - 2  VSCO '61 4
6-11-2004

9 goals voor 3 punten

De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen onder een nieuwe trainer met een nieuw elftal zit erop. Vanmiddag werd op Sportpark De Schelp Berkum 3 met 5-4 verslagen.

BAS speelde, net als de voorgaande weken, met een heel andere opstelling. Deze keer keepte Barend van Dijk en nam Martijn Tolhoek de voorstopperpositie voor zijn rekening. Na het uitvallen van Tommy Dunnik voegde broer Stefan Tolhoek zich daarbij, zodat Jorn Rommens het mocht doen vanaf de licksback.

Verloren zoon
Het middenveld bij BAS was vooral vanuit de midden goed verzorgd. Frank van Dekken en verloren zoon Brahim Saddouki, die voorlopig in BAS 2 zal spelen, zorgden vooral in de tweede helft voor het verschil. Voorin komt het vizier langzaam op scherp. Met de gebroeders Ten Cate en Evert Botterweg in de basis, werden de 90 minuten volgemaakt.

Moeilijk
Toch was vooral ook Berkum een moeilijke ploeg om te bespelen. De rechtsbuiten bleek snel en behendig en achterin stond het bij BAS nog niet helemaal perfect. Hierdoor kon de ploeg uit Zwolle tot een 0-2 voorsprong komen, voordat André ten Cate iets terug kon doen. Berkum profiteerde opnieuw en zo keek BAS tegen een ogenschijnlijk onoverbrugbare 1-3 achterstand aan. Gelukkig kon André Ten Cate nog voor de rust 2-3 maken, zodat de wedstrijd een wedstrijd bleef.

Elan
In de tweede helft straalde BAS met het verlopen van de tijd steeds meer zelfvertrouwen uit. Berkum beperkte zich tot het gokken op de counter en BAS had het balbezit. Stefan Tolhoek wist een foute uittrap van de doelman goed in te schatten. Met zijn linker stiftte hij de 3-3 binnen.

De counters van Berkum bleken echter wel gevaarlijk. Een afgeslagen aanval belandde op de hand van Martijn Tolhoek, waardoor Berkum uit de strafschop die volgde 3-4 kon maken. Toen draaiden de rollen om.

Daarna mocht dezelfde Stefan Tolhoek vanaf 11 meter aanleggen voor BAS nadat een Ten Cate was gevloerd. Het gejuich was groot toen Erwin ten Cate, via een pass van Barry van Someren, ook nog eens de winnende 5-4 tussen de palen schoot.

Volgende week wacht VIOS Vaassen in de tweede wedstrijd van deze goed gestarte competitie.