Hierden 4 2 - 4  BAS 3
30-10-2004
Mheenzicht, Dorpshuisweg 1 Hierden

Eerste competitiezege is binnen!

Na de winst in de vriendschappelijke wedstrijd bij VSCO is de beer helemaal los: aan de hand van uitblinkers Herman Stegeman en Berrie Kollen werd eindelijk de eerst competitiezege geboekt. In Hierden werd verdiend van Hierden 4 gewonnen: 2-4.

Met slechts 11 spelers werd er naar Hierden afgereisd, maar eventuele wissels zouden van BAS 4 geleend kunnen worden die op het veld ernaast ook aan het voetballen waren. Weer angstige blikken tijdens de warming-up omdat de spelers van Hierden gemiddeld zo'n jaar of 10 jonger oogden dan onze routiniers. Na opnieuw een elftalfoto (ditmaal zonder aanvoerdersband) werd er nog voor half 3 afgetrapt, nadat Haijo de toss verloor en er ook nog van helft moest worden gewisseld.

BAS 3 begon echter goed aan de wedstrijd, de bal bleef vandaag langer in de gelederen dan voorheen, vooral Haijo Dodde speelde slim als midmid en Hierden werd goed op eigen helft vastgezet. Veel kansen leverde het nog niet op, maar BAS was de betere ploeg en leek de 0-1 te maken toen Herman Stegeman de bal over de uitstormende keeper kon lobben. De keeper botste vol op Herman, de bal ging naast en verzorger Hans Custers moest snel het veld inhobbelen om Herman op te lappen: last van het hoofd. De spons deed echter wonderen en Herman wilde het nog wel even proberen. Dat was maar goed ook, want nog geen 5 minuten later draaide Berrie Kollen een corner precies op het iets dikker geworden hoofd van Herman, die van dichtbij raak kopte: 0-1 en dat was dus dikverdiend. Euforie natuurlijk, en meteen daarna kreeg Hierden een grote kans op de gelijkmaker, maar via Haijo Dodde verdween de bal net naast de paal.

Voorsprong bij rust dus en er op hameren dat vooral opgepast moest worden voor de bewegelijkheid voorin bij Hierden. Sieberen Sybesma kwam als linkshalf Allard Stuifzand vervangen, en Hierden begon beter aan de 2e helft dan BAS, wat bijna in de gelijkmaker resulteerde van Gert-Jan Fidder, die Edwin Boelens gestrekt naar de bovenhoek stuurde: corner. "Blijf er toch af, Edwin, die bal was ruim naast gegaan", aldus Gert-Jan. Maar BAS nam het initiatief toch weer over en het wachten was op de bevrijdende 0-2. Hans en Allard straalden veel rust uit in de dug-out en zagen een mooie aanval over rechts via Bob Veugelers en Berrie Kollen met Herman Stegeman als eindstation. Die draaide mooi weg en schoot de bal prachtig in de hoek: 0-2 en de buit leek binnen.

Maar een te korte terugspeelbal van Oscar Bregman(en dat nog wel onder de ogen van vrouw en kinderen) betekende 1-2 en het werd toch weer spannend, zo spannend zelfs dat Hierden zelf de aftrap weer wilde gaan nemen. Allard was inmiddels de tegen kramp aanzittende Haijo Dodde komen vervangen en de 1-3 viel al snel: Berrie Kollen speelt in, Herman kaatst terug en Berrie schoot in de korte hoek raak. Wedstrijd beslist zou je denken, maar een vrije trap op zo'n 20 meter werd door Edwin Boelens losgelaten en de rebound was voor Hierden: 2-3. En toen was het even alle hens aan dek, met weggegeven corners, wat duwwerk in de 16, een getorpedeerde Henk Christiaanse (en weer de spons die aan de slag moest), maar het was Berrie Kollen die in blessuretijd via de onderkant van de lat raakschoot na een voorzet van opnieuw Herman Stegeman: 2-4. Daarna nog een elleboog van de gretige Gert-Jan Fidder naar Herman Stegeman, maar de punten waren binnen!

Goede pot, en vooral Herman Stegeman was natuurlijk tevreden: "eindelijk kreeg ik eens goede ballen". Meteen opgeklommen naar een 9e plaats (Putten en Hierden zijn gepasseerd) en de platte kargeluiden beginnen weer voorzichtig hoorbaar te worden, zeker nu koploper WHC de punten heeft laten liggen in Elspeet. Volgende week thuis tegen VSCO ("die kunnen we wel hebben, zei Hierden", aldus Silvester en dan volgt de derby tegen Swift '64. Mooie tijden liggen wellicht in het verschiet...