BAS 3 - VVOG 7 : 1-3

BAS 3 1 - 3  VVOG 7
16-10-2004

Pech achtervolgt BAS 3

Het belangrijkste nieuws van afgelopen zaterdag was natuurlijk de dubbele beenbreuk die gelegenheidsspits Andre ten Cate opliep; maar daarnaast wist BAS 3 opnieuw geen punten te halen tegen VVOG 7: 1-3.

Normaal speelt Andre ten Cate in BAS 2, maar omdat zij vandaag een overschot aan spelers hadden en hij anders helemaal niet zou spelen, deed Andre een helft met BAS 3 mee. In de blessuretijd brak hij - naar later bleek - zijn scheen- en kuitbeen na een ongelukkige botsing met de VVOG-goalie. Andre verblijft - waarschijnlijk tot dinsdag - in het ziekenhuis in Harderwijk, alwaar een pin in zijn onderbeen is aangebracht.

Barend van Dijk stond weer in de goal, door een blessure van vaste keeper Edwin Boelens, en ook Joost Sweep van BAS 2 deed vandaag mee. De beginfase was echter duidelijk voor VVOG, dat ook wat kansen kreeg, maar Barend keepte goed. Jammer was het dan ook dat door een foute spelhervatting van Barend VVOG de 0-1 in de schoot kreeg geworpen. BAS kwam echter steeds beter in de wedstrijd, maar scoorde niet, Gert-Jan Fidder raakte nog wel de paal.

Na rust kwam Andre ten Cate Herman Stegeman als spits aflossen, en meteen viel de gelijkmaker. Een voorzet van Bob Veugelers werd met de handen geraakt door een der VVOG-verdedigers en koele afmaker Andre ten Cate verzilverde de penalty: 1-1.
BAS hield het betere van het spel, maar het was VVOG dat scherp counterde na balverlies middenop en met een prachtige bal in de kruising werd Barend van Dijk kansloos gelaten: 1-2. BAS probeerde van alles, Haijo Dodde raakte de lat en de mooiste kans viel niet ver voor tijd voor Allard Stuifzand, maar hij raakte vrij voor de keeper de paal. Vlak daarna viel de 1-3 en was de wedstrijd beslist, totdat in blessuretijd een abrupt einde aan deze wedstrijd kwam na de botsing tussen Andre en de keeper en de lust tot analyseren was op slag verdwenen.

Alvast vanaf deze plek: Andre veel sterkte en uiteraard laat BAS 3 nog van zich horen...