SDC Putten 7 3 - 2  BAS 3
9-10-2004
Putter Eng, Roosendaalseweg 111 Putten

Oude voetbalwet werd bekrachtigd

Er bestaan in het voetbal diverse wetten. Eén daarvan is zaterdag beproefd tegen SDC Putten 7: als je zelf geen doelpunten maakt, dan krijg je ze tegen...

BAS startte zaterdag met de jonge Barend van Dijk op de goal. De wedstrijd werd gecontroleerd begonnen en alles leek erop dat het een plezierige voetbalmiddag zou worden. De wedstrijd werd langzaam naar de hand van BAS gezet, en de kansen stapelden zich op. Toch was het SDC Putten dat halverwege de eerste helft de leiding nam. Via een lang bal waarbij drie verdedigers van BAS uitgleden op het slechte veld werd Rudie de spits bereikt. Deze kon eenvoudig de bal langs Barend schuiven. Een behoorlijke tegenvaller maar de wedstrijd duurde nog lang dus dit moest rechtgezet kunnen worden. De gelijkmaker hing lange tijd in de lucht maar op slag van rust was het dezelfde Rudie die de bal tot eigen verbazing wederom in het doel zag verdwijnen. De ruststand van 2-0 was bereikt, en de mannen van BAS konden in de rust hun ongeloof uiten over het verloop van de wedstrijd. Bob verklaarde dat er plexy-glas in de goal van SDC Putten bevestigd was.

In de tweede helft konden Allard, Haijo en Bob langs de lijn genieten van het zonnetje in Putten. De tweede helft begon Tino als linkshalf (Jeroen speelde zeer verdienstelijk rechtsback), Gert-Jan als linksbuiten en Edwin als rechtsbuiten. Onze keepert Edwin zorgde voor veel gevaar en was een voortdurende plaag voor de verdedigers van SDC Putten. Vele onnavolgbare acties en loopwerk werd door hem verricht. Uiteindelijk duurde het vrij lang voordat de anslusstreffer gescoord was. Het was Tino die op aangeven van Edwin de bal in de touwen joeg. De ban leek gebroken, het spel vond alleen nog maar plaats op de helft van de tegenstander. Kort na de 2-1 was het Herman die zijn eerste seizoensdoelpunt liet aantekenen. Op aangeven van Berrie schatte hij diens voorzet goed in en schampte de bal met het hoofd langs de keeper. De druk van BAS werd verder opgevoerd en de drie punten zouden meegenomen worden naar Biddinghuizen. Een kans van Gert-Jan ging via onderkant lat, de rug van de keeper, via de paal weer in de voeten van Gert-Jan die voor een lege goal hard en hoog overschoot. De keeper van SDC Putten was inmiddels vervangen door matchwinner Rudie. Waarschijnlijk loopt Rudie nu nog met z'n armen in de lucht van geluk want hij hield ook nog eens de nul. In de slotfase verving Bob de opvallende goed voetballende Edwin die de pijp helemaal leeg had na een half uurtje rennen. Volgens Herman mag zijn coaching iets minder van volume zijn, maar voor de rest een prima pot van Edwin.

En zoals de oude voetbalwet is, als je zelf niet scoort, dan krijg je ze tegen. SDC Putten kwam nog 1 keer van eigen helft en vanaf een meter of 25 kon de nummer 10 ongehinderd de bal zwabberend langs Barend schieten. De scheidsrechter verklaarde achteraf dat hij maar 2 minuten had bijgeteld (er waren vele minuten meer mogelijk geweest) want: "jullie hebben al zoveel kansen onbenut gelaten, ik dacht jullie scoren toch niet meer". En gelijk had hij...

Wat een deceptie! Uithuilen en volgende week op nieuw beginnen... VVOG 7 moet er dan maar aan geloven.