BAS 3 - WHC 4 : 4-5

BAS 3 4 - 5  WHC 4
18-9-2004

BAS 3 verliest veldslag

In een keihard duel nam BAS 3 tot twee maal toe een voorsprong met 2 goals verschil; maar dat bleek niet genoeg tegen een sluw en af en toe lomp WHC 4: 4-5.

Met A-speler Ronald Hulsker als linksbuiten (hij bood zich spontaan aan voor de wedstrijd) begon BAS 3 voortvarend tegen koploper WHC 4: binnen 10 minuten stond er al 2-0 op het bord. Ronald Hulsker scoorde al binnen 2 minuten op aangeven van spits Herman Stegeman en Johan Amsing reageerde alert na een scrimmage uit een hoekschop: 2-0. En bovendien zag het voetbal er aardig uit, ondanks sarcastisch gelach van Christel.

Maar WHC bewees waarom het zo hoog staat: het beschikt over een paar balvaardige spelers, en bovendien waren ze totaal niet zenuwachtig geworden van de snelle achterstand en ook zij kregen kansen, vooral ook omdat het middenveldspel van BAS ondermaats was met veel riskant balverlies. De 2-1 viel al snel, maar opnieuw Ronald Hulsker maakte 3-1, opnieuw op aangeven van Herman. Maar bij rust stond het 3-3, na veel weggegeven ruimte.

Herman kon helaas niet verder in de rust, ook Marc viel (geblesseerd) uit; en de 2e helft was van lager gehalte dan de 1e helft. Het wachten was eigenlijk op het moment dat WHC zou scoren, want vooral aanvallend kon BAS geen vuist meer maken. WHC scoorde uiteindelijk nog 2 keer, voordat Johan Amsing een hoekschop van Berrie Kollen achter de keeper werkte (met zijn rug). De 2e helft werd verder ontsierd door vele lompe overtredingen, vooral van WHC-kant, maar ook BAS liet zich af en toe voelen. Het mocht bijna allemaal van de slap fluitende scheidsrechter, uiteindelijk stuurde hij nog wel een speler van WHC weg, maar de 2e seizoensnederlaag was een feit.

"Ik richt de pijlen maar op volgend seizoen", aldus Marc Custers, die aangaf dat het niet meevalt om 10 voetballoze seizoenen zo maar te overbruggen. Maar het spel was vooral de eerste helft gewoon alleraardigst en dat biedt zeker hoop voor de rest van het seizoen. Volgende week moet BAS 3 op bezoek bij de kampioen van vorig seizoen: Elspeet 6.