EZC '84 3 2 - 0  BAS 3
11-9-2004
De Kweekweg, Kweekweg 36 Epe

BAS 3 verliest van jeugdig EZC '84

Ook de 3e wedstrijd van het "nieuwe" BAS 3 (en de 2e competitiewedstrijd) kon niet gewonnen worden: de uitwedstrijd bij EZC '84 3 werd met 2-0 verloren...

Met nieuwe leider Silvester, 13 spelers en een geblesseerde Hans werd afgereisd naar Epe, waarbij Allard en Silvester wat achterop raakten en meteen naar het verkeerde sportpark reden. Wachten op de shirtjes dus, maar de warming-up werd wat verlengd door de coulante scheids. De speelstijl is inmiddels wel bekend (4-3-3), de poppetjes waren iets anders dan vorige week (Carl voor Berrie, Patrick midmid, Jeroen voor Haijo en Gert-Jan Fidder maakte zijn debuut als linksbuiten).

BAS was de eerste helft de betere ploeg, maar het creeerde echter nauwelijks kansen. Een keer leek het gevaarlijk te worden na een corner, maar Herman kreeg net de punt van zijn schoen niet tegen de bal. Het gevaar van EZC '84 (dat voor een groot deel uit A-junioren bestond, aangevuld met wat routiniers) kwam vooral vanuit de 2e lijn, maar ook Edwin had een vrij rustige 1e helft. Jeroen van Zandbergen kreeg nog een flinke schop en werd vervangen door Rene van Tilburg.

Na rust kwam Johan Amsing voor Marc Custers en verscheen ook Jeroen weer in het veld. In de rust werd er op gehamerd om de libero van EZC wat eerder op te vangen, daar kwam toch het meeste gevaar vandaan. BAS 3 begon ook goed aan de 2e helft, er was meer druk naar voren en zowaar ook een kans: voor Carl Custers na terugleggen van Bob Veugelers, maar hun keeper had lange armen. Maar het was plotseling EZC dat scoorde: de libero schoof weer goed door, werd niet aangepakt en vond op de 16 de vrije man, die de bal beheerst in de hoek schoot. Mooie goal, maar wel 1-0 voor EZC.

BAS kreeg daarna nog wel mogelijkheden: Herman Stegeman tikte bijna raak bij de 1e paal en nog wat schotjes, maar uit een counter was het EZC dat via een mooie lob de 2-0 liet aantekenen. Wedstrijd beslist, te meer omdat BAS inmiddels met 10 man speelde na een rode kaart voor Johan Amsing na een schermutseling met de nummer 13 van EZC...

Gelatenheid na afloop: dit EZC was een goede ploeg, met veel fanatieke jeugd. Probleem lijkt nu al wel het creeren van de kansen, vooral de 1e helft was dat totaal niet gelukt. Komende zaterdag wacht opnieuw een lastige tegenstander: WHC 4.