BAS 3 - Zeewolde 3 : 1-2

BAS 3 1 - 2  Zeewolde 3
21-8-2004

Conditiegebrek nekt BAS 3

De seizoensopening - tegen jonge honden van Zeewolde 3 - ging na 2 doelpunten in de slotfase toch nog verloren voor BAS 3: 1-2.

Met een geleende keeper van BAS 5 (Peter van Uden) en 11 veldspelers (Patrick kwam uiteindelijk niet opdagen) werd er op het zware hoofdveld (dat gras kan iets korter!) om kwart voor 3 afgetrapt voor de eerste wedstrijd in nieuwe samenstelling. Even puzzelen voor een opstelling; en zo begon Bob Veugelers op de bank (maar er werd continu doorgewisseld), was nestor Rene van Tilburg aanvoerder en midmid en speelde Haijo Dodde als linksachter.

BAS 3 begon overdonderend: de eerste aanval over rechts werd door Hans Custers besloten met een schotje op de keeper (in plaats van breedleggen op spits Herman Stegeman), maar in de nastoot was het Jeroen van Zandbergen die vanaf de 16 - via een verdediger, dat wel - raak schoot: een snelle voorsprong dus. BAS 3 controleerde daarna gemakkelijk en Zeewolde kreeg de eerste helft dan ook nauwelijks kansen. Keeper van Uden moest 1 keer aan de noodrem hangen (en dat leverde een vrije trap op voor Zeewolde), maar dat was het dan ook wel. BAS 3 kreeg nog wel wat kansjes, vooral rechtshalf Berrie Kollen was gevaarlijk, maar het bleef bij 1-0.

In de rust er op hameren dat er iets rustiger moet worden gespeeld in balbezit: houd de bal wat langer in de ploeg en terugleggen mag best. Dat ging in de 2e helft dan ook best aardig, maar de 2-0 viel maar niet, ondanks aardige kansen voor Bob Veugelers. En het conditiegebrek (pas 1 training in de benen, wat hier en daar wat spierpijn had opgeleverd) en gebrek aan wissels begon dan toch op te spelen en libero Henk Christiaanse moest steeds vaker handelend optreden. De 1-1 viel na een mooie individuele actie van hun nummer 14 ("maar die bal was al over de achterlijn", aldus Henk) en vlak voor tijd werd het zelfs nog 1-2 ("buitenspel", vond Henk). Nog geen vlagger, en dat kostte wellicht dus 2 tegengoals. Maar met 1-2 tegen een veel jongere (en 2 klasses hoger spelende) tegenstander: daar konden we uiteindelijk wel mee leven...

Donderdag maar weer trainen, en het is nog even afwachten of er zaterdag wel gevoetbald kan worden, omdat BAS 4 en BAS 5 al competitie moeten spelen en voorlopig nog krap in de spelers zitten. Donderdag neuzen tellen en hopen dat er genoeg zijn voor weer een genoeglijk potje...