BAS 3 0 - 9  Unicum 4
5-4-2004

Oef

Dat het moeilijk zou zijn om te winnen in Lelystad tegen Unicum 4 was vooraf wel duidelijk, maar dat het zo'n zware avond zou worden had niemand in kunnen schatten.

BAS won nog nooit van Unicum, dus in dat opzicht is er geen man overboord en eerder dit seizoen werd het maarliefst 14-2 (de grootste nederlaag ooit voor zover bekend op BAS3.nl). Toch ging het heel hard die kant op vanavond in Lelystad.

Binnen een minuut of twee lag de 1-0 in de touwen en tot de rust wisten de sterk combinerende Lelystedelingen al met al 7 van hun ongeveer 11 kansen te verzilveren. Een 0-7 ruststand zal ook wel weer een record op zich zijn trouwens.

Tot overmaat van ramp waren er ook nu blessures bij BAS (net als eerder dit jaar). Boy Bies en Sido Veldt raakten geblesseerd aan de knie, maar gezien de 11 spelers moesten ze de 90 minuten wel vol maken. Bies besloot in de rust om het vanaf dan maar op doel te proberen (met een paar komische uittrappen). Veldt verhuisde naar de spits, waar hij het trouwens helemaal niet verkeerd deed.

BAS kwam gewoonweg tekort vanavond en pas na de rust kon het niet op elkaar ingespeelde BAS eindelijk iets meer aan aanvallen toekomen. Debutant en B-speler Mart Sweep vormde met Henry Bolmer en BAS 2 spelers Hans Custers en Sieberen Sybesma het middenveld. Ondanks dat ze ook in de tweede helft veelvuldig uit werden gecombineerd, ontstond er wel meer voetbal. De doorschuivende Chris Burgers, Martijn Tolhoek en Joost Sweep brachten Kees Doppenberg en Sido Veldt ook meer in het spel.

Helaas werd er niet gescoord, al waren er wel kansen voor Chris Burgers en Sieberen Sybesma. Hans Custers kopte bijna raak en Sido Veldt kon net niet de bal controleren.

Nadat de 0-9 op het scorebord verscheen, stelde Unicum-aanvoerder Guido voor om de wedstrijd maar te stoppen. Gezien de harde regen en de stand vond iedereen dat best (al probeerde BAS nog wel af te dwingen om te gaan voor 'de winnende' - hier trapten de Lelystedelingen niet in... jammer).

Lichtpunten vanavond waren Boy Bies (de tweede helft dan), die dit jaar bewijst dat hij terecht 2e keeper is bij BAS, en Mart Sweep die voor de tweede keer heeft bewezen al bijna klaar te zijn voor de senioren.

Voor Lelystad was Henry Bolmer de man van de wedstrijd trouwens. Net als de vorige keer schoot de in Lelystad-wonende middenvelder in het eigen doel. Overiges was er van opzet geen sprake.

De laatste plaats is gelukkig nog steeds voor Swift, al heeft BAS na vanavond met 81 wel de meeste goals tegen.