VVOG 7 3 - 7  BAS 3
27-11-2003
De Strokel, Strokelweg 1 Harderwijk

Ten Cates op schot in Harderwijk

De op donderdag gespeelde inhaalwedstrijd van BAS 3 tegen VVOG 7 was de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Alle 11 spelers van BAS blonken uit en wisten dit uit te drukken in doelpunten.

De kracht van BAS lag in de duidelijkheid over de opstelling. Er waren maar 11 spelers, maar precies spelers van die soort dat meteen duidelijk was waar iedereen moest spelen. Het enige discussiepunt vooraf was het spelsysteem: 4-3-3 of 4-4-2. Gekozen werd voor het laatste, zodat Bjorn Muller en Sieberen Sybesma gezamenlijk het centrale middenveld konden bespelen en Martijn Tolhoek en Jerry Georg de flanken konden belopen.

Dit pakte buitengewoon goed uit. De Harderwijkers hadden geen antwoord op de overmacht van BAS op het middenveld, zodat BAS vanaf het begin al vol op de aanval kon spelen. Bovendien kon de sterke verdediging van BAS iedere poging tot aanvallen afslaan.

Al snel was het Erwin ten Cate die de score opende. Uit een rebound schoot hij fraai binnen. De 2-0 kwam eveneens van de nieuwe topscorer van BAS 3, waarna de andere helft van spitsenkoppel André ten Cate de marge op 3 bracht na goed storen van Martijn Tolhoek.

VVOG kon een speldeprik terug geven en maakte 3-1, al hadden ze hiervoor de hulp van Fred Knippenborg nodig die bij de eerste paal de bal in eigen doel gleed, maar gelukkig was het nog voor de rust alweer 1-4: doelpuntenmaker opnieuw Erwin ten Cate.

Stand houden
Na rust was het vooral belangrijk de eerste 10 minuten te overleven - dan zou de wedstrijd 'in de pocket' zijn. Harderwijk ging met een man extra naar voren spelen, waardoor zowel Muller als Sybesma een tegenstander kregen (terwijl 1 van de 2 in de eerste helft altijd vrij was). BAS werd hierdoor inderdaad iets meer teruggedrongen, maar het kreeg geen goals tegen. Sterker nog: BAS scoorde. Een corner van Martijn Tolhoek werd door Bjorn Muller met een omhaal richting doel geschoten. Onderweg verlengde André ten Cate de bal met het hoofd, waardoor de 5-1 op zijn naam kwam te staan.

VVOG wist toch nog 5-2 te maken, waarna Erwin ten Cate zijn vierde van de avond maakte. In buitenspelpositie werd hij halverwege het veld weggestuurd. Broer André liep met hem op richting doelman, maar Erwin ging uiteindelijk zelf. Tot vier keer toe liet hij de keeper denken dat hij zou inschieten, zodat de doelman tot vier keer toe naar de grond dook, om uiteindelijk Ten Cate eenvoudig te zien inschieten. Ook nu scoorde VVOG nog, maar het slotakkoord was toch voor BAS. André ten Cate ontving de bal van broer Erwin en maakte het zevental vol: 3-7.

Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst Swift '64 3. Er moet hoe dan ook in ieder geval niet verloren worden, om zo de puntenvoorsprong in ieder geval te behouden.