BAS 3 - Elspeet 6 : 1-4

BAS 3 1 - 4  Elspeet 6
22-11-2003

BAS 'net niet' tegen Elspeet

Het was zaterdag allemaal 'net niet; in de thuiswedstrijd tegen Elspeet. BAS was zeker de helft van de wedstrijd de betere ploeg, maar kon dit niet in cijfers uitdrukken: 1-4 voor Elspeet.

De eerste minuten waren voor Elspeet, die de bal handig rond liet gaan, maar daarna was er een goede periode voor BAS. Bjorn Muller kon doorbreken op de rechterkant en zijn voorzet kwam bij Erwin ten Cate. Die had misschien wel net teveel tijd, want terwijl hij de hoek voor het uitkiezen had, schoot hij op de paal.

Die 1-0 was nu net wel wat BAS nodig had gehad, want nog een minuut of 10 kon BAS het overwicht vasthouden, voordat Elspeet weer overnam. Zij lieten zowel voor als na de rust zien hoe met kansen omgesprongen moet worden. Voor de rust was het twee keer raak, al was BAS hier ook debet aan. Bij vlagen speelde BAS inspiratieloos - iets wat met een 0-2 ruststand nog wel recht te zetten moest zijn.

Na de rust lukte het nog niet. Jeroen van Zandbergen, Martijn Tolhoek en Sieberen Sybesma werden gebracht voor Herman Lucassen, Jerry Georg en Howard Slomp. Er werd in positieve zin een tandje bijgeschakeld, maar het lukte gewoon steeds net niet.

Aanvallen waren er wel, maar steeds was of de voorzet niet op maat, of de afronding niet goed. Bij Elspeet lukte het ook nu weer wel. Uit de enige twee kansen na de rust, scoorde de ploeg evenvaak. Pas bij 4-0 scoorde BAS. Erwin ten Cate werd neergehaald binnen de 16 meter, waarna scheidsrechter Drenthe terecht op de stip wees. Ten Cate nam hem zelf, maar zag de doelman zijn inzet naar links boksen. De rebound kwam in de voeten bij Sieberen Sybesma, die de eer redde voor BAS 3 en zijn vierde van het seizoen liet aantekenen.

Donderdag staat de volgende inhaalwedstrijd op het programma, maar natuurlijk is het ook dan afwachten of er 11 man op het veld kunnen komen. Dit zal sterk afhangen van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van spelers van het vierde, aangezien de overige selectiespelers niet inzetbaar zijn.