1-11-2003
Sportpark Schouw, Schouw 54-13 Lelystad

Seizoen duurt nu al te lang

Een uitstapje naar Unicum 4 is de laatste jaren een uitstapje die de meeste voetballers liever overslaan. De sterke technische ploeg was al vele malen te sterk voor BAS 3.

Dit jaar had BAS 3 een bijkomend probleem. Eerst maar eens 11 spelers op papier krijgen. Doordat nu eens niet de wedstrijd van BAS 3 werd afgelast maar de wedstrijd van BAS 4 kon het derde toch naar Lelystad om een wedstrijd te spelen. Helaas waren er niet meer spelers van BAS 4 bereid om BAS 3 deze wedstrijd te helpen en dus ging BAS 3 met een minimum aantal spelers van 11 richting Lelystad.

De aftrap zou plaats vinden om 13.15 uur. BAS 3 was om 13.05 uur in de gelegenheid om de kleedkamers van Unicum te betreden aangezien er een eerder spelende club niet op tijd uit de kleedkamer was. 3 minuten warming up was dan ook het maximale voor de mannen van BAS 3. Al met al een zeer slechte start van een wedstrijd die ook nog eens zonder grensrechter gespeeld moest worden.

Wonder boven wonder waren de eerste 15 minuten voor de mannen van BAS 3. Kansen voor Erwin ten Cate, Ane Sybesma en Barry Kluin werden echter niet omgezet in doelpunten. Vooral rechtsbuiten Ane Sybesma had geen kind aan zijn tegenstander. Het wachten was op de eerste goal van BAS 3.

Bolmer / van Tussenbroek show
De in Lelystad woonachtige Henry Bolmer vond dit alles toch iets te gortig en bezorgde zijn plaatsgenoten/vrienden uit Lelystad met een prachtig eigen doelpunt de 1-0. Erik van Tussenbroek was nog niet overtuigd van de winst van Unicum en hij zorgde met zijn eigen goal voor de 2-0.

Sybesma aan de kant
Ane Sybesma brak door op de rechterkant en bracht Erwin ten Cate in stelling. Erwin kopte deze bal helaas over. Na deze voorzet moest Sybesma het veld al verlaten, een warming up van 3 minuten is duidelijk te kort voor deze kleine rechtsbuiten en zijn oude harmstring blessure kwam weer om de hoek kijken. BAS 3 moest verder met 10 man.

De stand liep tot de rust uit tot 4-0 voor Unicum.

Tweede helft
De 4-0 stand liep uit naar een 5-0 stand waarna de sterk spelende Jerry Georg de eer voor BAS 3 redde. Een pass van Erwin ten Cate wist hij af te ronden. 5-1.

10 man bleek ook teveel van het goede voor BAS 3 want ook Sido Veldt kreeg last van een blessure. De verdediger ging voor de vorm in de voorhoede spelen maar eigenlijk speelde BAS de wedstrijd verder met 9 spelers. De stand liep ook makkelijk uit naar 7-1.

Wonder boven wonder was BAS 3 in staat om nog een goaltje mee te pikken. Erwin ten Cate zorgde na een steekpass van Jerry Georg voor de 7-2.

De rest van de wedstrijd stond in het teken van wachten op het laatste fluitsignaal. De eindstand werd uiteindelijk 14-2.

Helaas waren er niet meer mensen bereid om BAS 3 vandaag te helpen anders waren de kansen van BAS 3 toch een stuk hoger geweest.

Complimenten gaan uit naar de sterk leidende scheidsrechter en de sportieve mannen van Unicum 4 (die het toch maar eens in de vierde klasse moeten gaan proberen.....)