BAS 3 - WHC 4 : 4-10

BAS 3 4 - 10  WHC 4
18-10-2003

Hard onderuit tegen koploper

De illusie dat BAS voor een verrassing kon gaan zorgen tegen koploper WHC 4 duurde een minuut of 10. Daarna was deze snel vervlogen toen het binnen korte tijd 0-3 stond voor de bezoekers

Het Derde liet zich van zijn slechtste kant zien. Zonder inzet werd er moeiteloos toegekeken hoe WHC de ene na de andere aanval uitdrukte in een doelpunt. De vrees was in de rust dan ook, toen BAS met maarliefst 0-7 achterstond, dat er een enorme score op papier zou komen.

Voor rust waren er wel aanvallen die bijna tot een doelpunt leidden. Erwin ten Cate schoot net voorlangs uit een voorzet van Ane Sybesma, André ten Cate had iets te veel tijd nodig en kwam niet verder dan een zacht schot, Michel Daalmeijer haalde hard uit vanaf 17 meter, maar zag zijn inzet klemgepakt door de sterke doelman van WHC en Sieberen Sybesma schoot hoog over uit een voorzet van broer Ane.

"Proberen er het beste van te maken" luidde dus het devies voor de tweede helft. "Probeer een doelpunt mee te pakken, dan zijn we niet voor niets het veld opgekomen vandaag."

Op de een of andere manier werkte deze instelling. Natuurlijk - moet gezegd - WHC stond al zover voor en kwam ook nog eens op 0-8, maar BAS liet veel beter spel zien de tweede helft. Henry Bolmer verving Erwin van Dam (die later weer het veld in zou komen voor Jerry Georg) wat zorgde voor meer rust in de verdediging. BAS speelde aanvallend vooral via de snelle rechtsbuiten Ane Sybesma en via de individuele acties van Michel Daalmeijer en Erwin ten Cate op links. Spits André ten Cate en middenvelder Sieberen Sybesma mochten proberen te scoren bij de vele voorzetten.

De 'aansluitingstreffer' viel nog niet uit een uitgespeelde aanval. Erwin ten Cate schoot hard in en voor het eerst was de doelman niet klemvast. Sieberen Sybesma was er snel bij om zijn tweede van het seizoen voor BAS 3 te maken, weer een intikker van dichtbij. Vlak daarna viel ook een tweede voor BAS. Een vloeiend lopende aanval kwam tot bij Erwin ten Cate, die het overzicht bewaarde en een steekpass gaf op Jerry Georg. Deze moest nog wel wat tijd gebruiken om na te denken hoe hij zou schieten, maar uiteindelijk was de goal 'keurig' ingeschoven in de lange hoek.

BAS kreeg hierop de smaak te pakken en ging vrolijk verder met aanvallen. Een lange crossbal vanaf de eigen helft, waarbij deze waarnemer niet meer weet of deze van Henry Bolmer of van Sieberen Sybesma kwam, ging de rechterzone in. Ane Sybesma was ook nu zijn tegenstander de baas op snelheid. Zijn voorzet werd door André ten Cate schitterend ingeschoten - opnieuw dus vreugde in het BAS-kamp.

WHC kon natuurlijk nog wel iets terugdoen, want ook zij bleven de aanval zoeken in deze open tweede helft. De score werd 3-9, waarop BAS weer mocht aanzetten voor een goal. Deze kwam er ook. Opnieuw een lange diepe bal van achteruit, deze keer met zekerheid van ondertussen midden-mid Henry Bolmer, op Ane Sybesma. Deze vond drie vrije mensen voor het doel en zag zijn lage voorzet bij de eerste paal ingeschoten worden door Sieberen Sybesma, die hiermee voorlopig topscorer werd van BAS 3.

Dat het daarna nog 3-10 werd en dat er in de slotminuut nog wat onenigheid ontstond (waarbij vooral de nummer 13 van WHC zich niet wist in te houden en Ten Cate buiten zicht van de scheidsrechter een klap tegen het achterhoofd verkocht) is niet relevant. Ook de strafschop die WHC werd onthouden in de laatste seconden is niet van belang geweest. Scheidsrechter Keek floot af in een zonnig Biddinghuizen en zag, al geeft de eindstand een heel ander beeld, toch een tevreden derde van het veld gaan.

De belangrijkste vraag blijft natuurlijk hoe lang het derde nog op de been blijft. Deze keer speelden er 4 eigen spelers, 2 uit het tweede en 6 uit het vierde. Wellicht dat het onderwerp nog wordt aangesneden op de ledenvergadering van 27 oktober aanstaande.