Nunspeet 4 4 - 3  BAS 3
6-9-2003
De Wiltsangh, Sportlaan 1 Nunspeet

BAS met 10 niet langs Nunspeet

In de eerste wedstrijd van het seizoen 2003/2004 is BAS 3 er niet in geslaagd te winnen van het vierde elftal van Nunspeet. Vooral toen BAS met 10 spelers kwam te staan, was een gelijkspel het maximaal haalbare. Het werd 4-3.

Zoals verwacht was het moeilijk om 11 spelers op de been te krijgen voor deze eerste wedstrijd. Blessureleed in de selectie en onduidelijkheid over wie waar wanneer speelt, zorgden er voor dat er maar 9 spelers waren. André ten Cate, Jorn Rommens en Sieberen Sybesma kwamen vanuit BAS 2 om de 11 compleet te maken. De wedstrijd startte daardoor wel 10 minuten te laat.

Het leek een eenvoudige middag te worden voor BAS. Al na 10 minuten kon André ten Cate scoren op een lange pass van Bert Doppenberg. 5 minuten later reageerde Jerry Georg attent op een scrimmage vlak voor de goal.

BAS bleef aanvallen, maar vond het doel niet meer tot de rust. Sterker nog - het moest toezien hoe de spits van Nunspeet de aansluitingstreffer kon maken. Wel moest Erwin ten Cate een gele kaart incasseren na te hard inkomen op de doelman van Nunspeet.

In de tweede helft kreeg BAS direct al kansen op de 3-1, maar het scoren lukte even niet meer. Nunspeet daarentegen ging steeds beter spelen en het was wachten op de gelijkmaker - die dan ook viel.

Het was in het opzicht van kansen een aardige wedstrijd, omdat beide teams volop kansen kregen. Na een mooie individuele actie van Bjorn Muller, die André ten Cate vond in de 16, werd via een hakje Sieberen Sybesma bereikt. Deze schoot uit de draai in en zette BAS weer op voorsprong.

Rood
Nunspeet bleef echter goed aanvallen en ineens konden de middenvelders van de thuisploeg ook meer brengen. De 3-3 viel en kort daarna moest Allard Stuifzand ingrijpen bij een doorgebroken speler van Nunspeet. De straf was pittig: Stuifzand moest het veld verlaten met een rode kaart. Toen Nunspeet vlak voor tijd de 4-3 maakte, werd dit uitbundig gevierd (de hoekvlak werd zelfs een stuk meegenomen). BAS had eerder via Bob Veugelers nog de kans gehad op voorsprong te komen, maar hij miste.

Een niet helemaal terechte uitslag in een matig duel van BAS. Man van de wedstrijd Bjorn Muller, die zelf ook geel kreeg wegens het wegschieten van de bal, was vooral ontevreden. "Het liep nog niet helemaal," vertelde hij op de terugweg in de auto, "maar thuis zullen we de boel rechtzetten. Het is gewoon weer even wennen met dit nieuwe team."

Volgende week speelt BAS thuis tegen Lelystad '67 4. Dan moet geprobeerd worden de eerste punten te pakken.