BAS 3 - Horst FC 4 : 6-1

BAS 3 6 - 1  Horst FC 4
15-9-2001

Van Groningen solide doelman

Een verrassend sterk keepende Chris van Groningen en een scorende Barry Kluin: de meest opvallende items van een wedstrijd die door BAS 3 met 6-1 werd gewonnen ten koste van FC Horst 4.

Eén minuut stilte; daarmee begonnen vandaag alle wedstrijden bij BAS, dus ook BAS 3 - FC Horst 4.
In het begin van de wedstrijd leek FC Horst nog aanspraak te willen maken op meer, omdat beide ploegen aardig in evenwicht waren. Al vrij snel bleek dat BAS speelde voor 3 punten en deze ook verdiende. Een mooi opgezette aanval belandde bij Erwin ten Cate die aflegde op Bob Veugelers. Ook al moest Bob het in twee keer doen (de keeper stopte de eerste inzet), de 1-0 was daar. BAS bleef druk houden op het doel van de tegenstander en kort na de openingstreffer had Daniel Muller de mogelijkheid de marge te vergroten. Zijn schot ging onderkant-lat (volgens eigen zeggen was deze al achter de lijn geweest) uit het doel. Broeder Bjorn Muller was attent en schoof de 2-0 binnen. Het enige zwakke moment in de zeer sterke verdediging (Wilco Visscher, Howard Slomp, Theo van Someren en Erwin van Dam) van BAS kwam kort na de 2-0. De spits van FC Horst kapte eenvoudig twee man uit en schoot de 2-1 buiten bereik van Van Groningen in de touwen. BAS liet zich gelukkig niet uit het veld slaan en speelde zijn eigen spel. De 3-1 liet even op zich wachten, maar viel gelukkig vlak voor rust. Erwin ten Cate legde de indraaiende corner breed op Barry Kluin. Na twee afgekeurde treffers twee weken geleden, scoorde hij nu wel.

Met 3-1 rusten is natuurlijk ideaal, alleen heeft Het Derde nog wel eens de neiging om na rust te verslappen. Vandaag was dit zeker niet het geval: vanaf minuut 46 liet BAS weten geen genoegen te nemen met de 3-1 stand. Na een kwartier maakte Erwin ten Cate (uit medelijden) plaats voor zijn broer André ten Cate. Bij zijn eerste balcontact bewees de topscorer van de laatste paar jaar zijn waarde al. Een steekpass van Sieberen Sybesma rondde hij koeltjes af. Kort daarna mocht hij weer juichen. Ane Sybesma was de diepte ingestuurd door Daniel Muller en legde voor op Ten Cate. Hij scoorde ook nu weer beheerst: 5-1. Vlak voor tijd werd het ook nog 6-1. Door goed storen van Sieberen Sybesma belandde de bal bij Barry Kluin. Hij wilde definitief zijn gram halen en schoot vanaf 17 meter binnen.

Na vandaag blijkt maar weer dat BAS 3 in een hele wisselvallige competitie speelt dit jaar. Twee grote overwinningen en een dikke nederlaag. Verder was het natuurlijk opvallen dat Het Derde flexibel is in de opstellingen. Keeper van Groningen en linksback Bob Veugelers speelden op die posities alsof ze hier al jaren op getraind worden.
"Ik had nog wat goed te maken bij het derde," liet Barry Kluin weten. "Hard werken is natuurlijk één ding, maar een voorhoedespeler moet gewoon zijn doelpunten meepakken."
BAS zal door deze uitslag in de middenmoot belanden, een positie die de ploeg minimaal nastreeft.