BAS 3 - VVOG 9 : 3-2

BAS 3 3 - 2  VVOG 9
29-9-2001

BAS 3 naar winst

Zoals de voorbeschouwing van deze wedstrijd deed vermoeden, wachtte Het Derde vandaag een moeilijke wedstrijd. Goed, gemakkelijk was het zeker niet, maar dit had te maken met het spel van BAS 3.

In een voor de toeschouwer bij vlagen aantrekkelijk, bij vlagen dramatisch duel was BAS 3 de winnaar: 3-2. De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren voor Het Derde, zo zag ook onze 'oude' vaste grensrechter Janno Visser. De ploeg speelde verzorgd voetbal en wist enkele kansen voor te bereiden. Het dichtst bij de 1-0 was Howard Slomp, die uit een voorzet van Daniel Muller maar net over schoot, naar eigen zeggen toch "een vrij moeilijke kans. Zeker geen Ane Sybesma-kans". Of dit soort uitlatingen de rust ten goede doen in BAS 3 moeten we nog bezien. Na de eerste 10 minuten zakte BAS 3 terug tot een dramatisch niveau. Op alle linies werd slap gespeeld, wat leidde tot enkele grote kansen voor de bezoekers uit Harderwijk. Uiteindelijk, en op dat moment zeker terecht, werd het 0-1. Nog werd BAS 3 nog niet helemaal wakker. De ploeg pakte het spel wel weer beter op, maar kon nog geen eenheid vormen. De kleine kansen die er waren, werden meer gecreëerd uit individuele acties, dan dat deze een verdienste waren voor het team. Een minutt of vijf voor rust kwam de gelijkmaker dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Een zeer sterk voorgegeven corner van Kees Doppenberg werd bij de tweede paal met een snoekduik (tenminste, bij het versneld afspelen van de beelden) ingekopt door Henry Bolmer. Tot de rust kwam BAS 3 niet meer echt in de problemen en de ploeg mocht van geluk spreken dat het met 1-1 kon rusten.

Gezien het grote aantal spelers (ook dat was een luxe vandaag) wisselde BAS 3 maarliefst drie keer. De gebroeders Sybesma en Ingenieur M.R. Sarphatie maakten plaats voor Van Grongingen, Doppenberg en Bolmer. Niet dat deze drie kwalitatief nu zoveel meer extra brachten, maar het leek conditioneel vooral dat beetje extra te geven wat de ploeg nodig had. Bjorn Muller was onuitputtelijk. Hij zwierf van rechts naar links over het veld en op de linkerkant bereidde hij dan ook de 2-1 voor. Barry Kluin werd na een sterke actie van Muller ingespeeld en hij legde breed op topscorer Daniel Muller. Muller D twijfelde maar een fractie en schoot schitterend van 16 meter in de kruising.

LEFT170http://www.bas3.nl/fotos/bas-vvog9/bas-vvog9-05.jpg160Erwin van Dam zoekt versterking in de waterflesToch kwam ook nu VVOG weer terug. Dit was een duidelijke indicatie van de wedstrijd van BAS 3: de ploeg was wel beter, maar niet scherp genoeg. 2-2 leek het resultaat van de wedstrijd te worden. De tot Man of the Match gekozen Barry Kluin dacht hier anders over. Hij schoot een voorzet van Bjorn Muller tussen de touwen. Later leek hij het feest nog compleet te maken door langs de keeper te schieten. Deze inzet werd net voor de lijn nog weggehaald.
Bij het naleven van de regels had BAS de wedstrijd kunnen uitspelen tegen 9 man. Daniel Muller werd tot twee keer toe doorgebroken onderuitgehaald, maar gezien de stand hield de scheidsrechter het beide keren bij een gele kaart.

Voor BAS 3 dus een boven verwachting goed resultaat. Wederom drie punten in een thuiswedstrijd; sterker nog: de volle 9 punten in drie thuiswedstrijden.
Barry Kluin was zeer content met zijn winnende treffer. "De eerste helft kwam ik er eigenlijk nauwelijks aan te pas. Ik speelde niet sterk en kon voorin weinig extra's brengen. De tweede helft heb ik me weer van mijn sterke kant laten zien. Door hard werken bereidde ik de tweede goal voor en scoorde ik de derde. Geweldig gewoon!" Hij had dan ook nog wat goed te maken na de gele kaart van vorige week...