BAS 3 - Unicum 5 : 0-7

BAS 3 0 - 7  Unicum 5
8-12-2001

Goede 1e helft teniet gedaan

Als laatste wedstrijd voor de winterstop nam BAS 3 het op tegen de nummer 2 van de competitie: Unicum 5. Na een zeer sterke eerste helft van BAS 3 (0-1 ruststand), was de tweede helft bedroevend. Resultaat: een afgetekende 0-7.

De uitwedstrijd lag bij velen nog vers in het geheugen. BAS verloor kansloos met 7-1 tegen de niet al te sympathieke Lelystedelingen. Hoop op een stunt was er dus volop en in de eerste 45 minuten hing een eventuele stunt lang in de lucht.
Tot scoren kwam BAS echter niet. Een inzet van Erwin ten Cate werd van de doellijn gehaald, een schot van Daniel Muller ging net naast en een corner van Iven van Velde ging net achter.
Unicum speelde vreemd genoeg de eerste helft vooral op de counter. De eerste keren dat de ploeg erdoor was, werd nog hopeloos gemist. Later werd S. Sybesma gepoort en uit de voorzet viel de onhoudbare 0-1. Dezelfde Sybesma was nog dicht bij de 1-1. Zijn schot op een leeg doel vanaf 25 meter werd van de lijn gekopt.
De grootste kans in het resterende deel van de eerste helft was toch weer voor Unicum. Het schot van de linksbuiten werd echter sterk gestopt door Kees Doppenberg.

En sterke en positieve eerste helft dus van Het Derde. Zelfs Unicum speelde sportief en de babbels bleven achterwege. Kort na de rust werd dit een ander verhaal. Ieder balverlies van BAS werd genadeloos afgestraft en plotseling was iedere halve doelpoging raak. Eenvoudig en binnen korte tijd liep Unicum uit naar 0-7. Toen was het voor de ploeg uit Lelystad voldoende en kon BAS weer wat voetbal op de mat leggen. Aanvallen waren er genoeg, maar het ontbrak in de afronding. Erwin ten Cate werd net niet bereikt door Ane Sybesma, dezelfde ten Cate schoot zonder keeper in het doel tegen een verdediger aan, de aanval van Iven van Velde werd niet beloond met een treffer en een corner van Sieberen Sybesma ging net achter.

Sportief gezien was deze tweede helft een stuk minder. Spelers van zowel BAS als Unicum konden het niet laten om de mond tegen elkaar open te trekken, al moet gezegd worden: de opmerkingen vanaf BAS-zijde waren een stuk scherper dan die van de tegenstanders. Zij kwamen bij vlagen niet verder dan een "Eee, man! Je proat met dialekt, man!" Of, ook een hele sterke: "Je lijkt wel op een kruising tussen een varken en een paard". Dus...

Erwin ten Cate was vandaag weer eens present. Hij verdiende het predikaat "Man van de Wedstrijd". Niet alleen voor strijdlust, maar ook omdat hij, in de vier keer dat hij heeft meegedaan met Het Derde, drie keer tegen Unicum heeft gespeeld, iets waarvoor anderen al waren gestopt met voetbal.
Na de winterstop volgt de inhaalwedstrijd tegen Hulshorst, waarna BAS het thuis (op 2 maart) mag opnemen tegen Zwart Wit '63 uit Harderwijk.

Bron: BAS3.nl