Harde 't 3 1 - 0  BAS 3
5-5-2001
Schenk Oost, Bovenweg 8 't Harde

Fiere afsluiting seizoen BAS 3

In de laatste wedstrijd van het seizoen speelde BAS 3, net als de vorige 2 wedstrijden, goed voetbal. Er werd weer hard gewerkt, ondanks de zware wedstrijd van donderdag die duidelijk nog in de benen zat. Waar BAS misschien een puntje verdiend had (voor werklust) werd het toch 1-0 voor de thuisploeg.

De laatste weken is er één ding duidelijk geworden voor BAS 3. Met mooi voetbal worden geen punten gehaald in deze klasse. De ploeg moet werken en hopen op treffers. Vandaag was dit niet anders. Opnieuw was Johan Amsing een belangrijke schakel in de verdediging van BAS, bijgestaan door laatste man Theo van Someren. Zij zetten de toon voor de wedstrijd door vanaf de eerste minuut er vol voor te gaan. Erwin van Dam werd al snel meegesleept in de passie en speelde derhalve ook een beresterke pot. Amsing had vandaag iets meer moeite gecontroleerd te spelen en liep tegen geel op. Toch was 't Harde de betere ploeg. Ze wisten al vele kansen om zeep te helpen omdat met name de afronding te wensen over liet. Eén inzet belandde via keeper Faber op de paal, een tweede werd van de lijn gekopt door Erwin van Dam. BAS vocht voor wat het waard was en wist, in tegenstelling tot de vorige wedstrijd, ook goed mee te doen. Het laatste kwartier van de eerste helft was BAS zelfs de betere ploeg en stond 't Harde onder druk. Ane Sybesma wist een steekpass van zijn broertje helaas niet te verzilveren, anders had BAS nog voorgestaan met de rust. Nu hoefde er ook niet geklaagd te worden met 0-0.

De rust werd deze keer dan ook gebruikt waar 'ie voor is: uitrusten. Geen vermeende speeches waren nodig, omdat de ploeg sterk speelde. Jammer genoeg voor BAS viel vlak na de rust de enige treffer van de wedstrijd. 't Harde was er met twee man door en zij rondden koeltjes af.
BAS kreeg toch tot in de laatste minuten nog kansen op de gelijkmaker. André ten Cate schoot hoog over, waar hij beheerster had kunnen zijn of af had moeten spelen. 1 minuut voor tijd deed Sieberen Sybesma vanaf links nog een wanhoopspoging. Zijn schot draaide mooi in buiten het bereik van de keeper, maar zeilde centimeters langs de paal. Toch verliet BAS opnieuw met opgeheven hoofd het veld: complimenten!

Misschien had de ploeg inderdaad meer verdiend. Niet dat ze beter waren, maar wel voor de inzet. Met een treffer was de ploeg al meer tevreden geweest. Met 1-1 natuurlijk dolgelukkig. Deze keer zat dat er helaas niet in. Het seizoen wordt over drie weken afgesloten met het onderhand bekende Mixed-toernooi van BAS. Daarna zal BAS zich weer moeten opladen voor een nieuw seizoen.
Namens de redactie van BAS 3 Online wens ik eenieder in ieder geval een goede zomerstop. Laten we hopen dat de sfeer volgend jaar net zo goed is als dit jaar en dat we langzaam kunnen groeien in deze vijfde klasse. Hierbij wil ik meteen de 'vaste' bezoekers van BAS 3 Online bedanken voor het trouw volgen van de prestaties van het derde. Volgend seizoen zijn we er natuurlijk weer: met een vernieuwde website!